Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Széll Tamás és Szulló Szabina / Fotó: Orbital Strangers

Ismét a Stand az év étterme, Széll Tamás és Szulló Szabina két konyhával toplistás

A járvány alatti bezárások kezelése és a fenntarthatóság is különdíjat érdemelt az idei Dining Guide-on.

Az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina vezette fine dining étterem, a Stand kapta a Audi-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett gálán – közölte hétfőn éjjel az MTI.

Címvédési sorozatban a Széll-Szulló páros. Fotó: Krasznai Zoltán

A Szulló Szabina-Széll Tamás séfpáros, illetve az éttermet vezető Csahók Ibolya és Hamvas Zoltán Standja 2018 óta működik, azóta letaszíthatatlan az Év Étterme listájáról. Emlékezetes, nyitása után néhány hónappal már Michelin-csillagot is kapott. Az étterem konyháját irányító séfpáros sikersorozatát, a séfek munkájának hátterét a Forbes is bemutatta.

A legjobb éttermek egyébként a járványhelyzet alatt is jól teljesítettek, megőrizték Michelin-csillagos minősítésüket.

A top 10+2 ranglistára idén – a 2004-ben alapított Dining Guide-díj történetében először – három vidéki étterem is került, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány. A top tízes ranglista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével ötödik éve segíti az Étteremkalauz munkáját.

A legjobbnak választottak:

 1. Stand Étterem
 2. Pasztell
 3. Platán Gourmet,
 4. Rumour
 5. Salt Budapest
 6. Textúra
 7. Arany Kaviár
 8. Essencia Restaurant
 9. Laurel Budapest
 10. Stand 25 Bisztró (szintén Széll-Szulló séfpáros)
 11. Bisztró42
 12. Anyukám Mondta Étterem

Az Év Vidéki Étterme díj nyertese a tatai Platán Gourmet Étterem lett, míg az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest.

A legjobb cukrászdának 2021-ben is a Mihályi Patisserie-t választották.

Egyéniségek, társadalmi ügyek

Az egyéniségeket is díjazta a zsűri, az legjobb ifjú séfthetségnek Mede Ádámot, a Laurel Budapest konyhájának vezetőjét választották, a legjobb szervizember pedig Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett. A Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át.

Társadalmi ügyek mentén is jutalmazták a teljesítményt, az idén másodszor átadott Fenntarthatósági Díjat a Salt Budapest nyerte el. Idén először adta át a Dining Guide a Fairplay-díjat, amellyel azt az éttermet díjazták, amely a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt, csakúgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj.

Kiemelt kép: Orbital Strangers

Oszd meg!