A járvány alatti bezárások kezelése és a fenntarthatóság is különdíjat érdemelt az idei Dining Guide-on.
Az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina vezette fine dining étterem, a Stand kapta a Audi-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett gálán – közölte hétfőn éjjel az MTI.
A Szulló Szabina-Széll Tamás séfpáros, illetve az éttermet vezető Csahók Ibolya és Hamvas Zoltán Standja 2018 óta működik, azóta letaszíthatatlan az Év Étterme listájáról. Emlékezetes, nyitása után néhány hónappal már Michelin-csillagot is kapott. Az étterem konyháját irányító séfpáros sikersorozatát, a séfek munkájának hátterét a Forbes is bemutatta.
A legjobb éttermek egyébként a járványhelyzet alatt is jól teljesítettek, megőrizték Michelin-csillagos minősítésüket.
A top 10+2 ranglistára idén – a 2004-ben alapított Dining Guide-díj történetében először – három vidéki étterem is került, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány. A top tízes ranglista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével ötödik éve segíti az Étteremkalauz munkáját.
A legjobbnak választottak:
- Stand Étterem
- Pasztell
- Platán Gourmet,
- Rumour
- Salt Budapest
- Textúra
- Arany Kaviár
- Essencia Restaurant
- Laurel Budapest
- Stand 25 Bisztró (szintén Széll-Szulló séfpáros)
- Bisztró42
- Anyukám Mondta Étterem
Az Év Vidéki Étterme díj nyertese a tatai Platán Gourmet Étterem lett, míg az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest.
A legjobb cukrászdának 2021-ben is a Mihályi Patisserie-t választották.
Egyéniségek, társadalmi ügyek
Az egyéniségeket is díjazta a zsűri, az legjobb ifjú séfthetségnek Mede Ádámot, a Laurel Budapest konyhájának vezetőjét választották, a legjobb szervizember pedig Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett. A Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át.
Társadalmi ügyek mentén is jutalmazták a teljesítményt, az idén másodszor átadott Fenntarthatósági Díjat a Salt Budapest nyerte el. Idén először adta át a Dining Guide a Fairplay-díjat, amellyel azt az éttermet díjazták, amely a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt, csakúgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj.
Kiemelt kép: Orbital Strangers