Fotó: Sara Blakely, a Spanx CEO-ja szelfizik
rövid hír

Elsőosztályú repülőjegyeket és 10 ezer dolláros jutalmat osztogatva ünnepel egy bugyigyártó

Forbes
2021. október 26. 2 perc olvasás

A Spanxnél megadták a módját az ünneplésnek: a munkatársak azután kapták az ajándékokat, hogy a Blackstone tulajdonrészt vásárolt magának a vállalatban, a cégérték pedig 1,2 milliárd dollárra kúszott fel.

Sara Blakely, az amerikai Spanx alsóneműgyártó cég alapítója és CEO-ja több tucatnyi munkatársa előtt jelentette be, hogy mindegyikőjüknek két elsőosztályú repülőjegyet biztosít, amelyekkel bárhova repülhetnek a világban. Az utazáshoz a Business Insider szerint hozzádob még 10 ezer dollárnyi költőpénzt is.

Blakely azután döntött így, hogy a Spanx cégértéke elérte az 1,2 milliárd dollárt, illetve a Blackstone részesedést szerzett a vállalatában.

Az Instagramra egy videót is feltöltött a bejelentésről. A munkatársak közül sokan nem bírták ki örömkönnyek nélkül.

 

Faxárusból alsóneműkirálynő

Blakely 2000-ben mindössze 5000 dollár tőkével indította el a cégét. Akkoriban még faxokkal házalt. „Megfogadtam, hogy ez a cég egyszer 20 millió dollárt fog érni. Mindenki nevetett rajtam” – mondta munkatársainak Blakely.

A Spanx kezdetben bőrkímélő, feszülős alsóneműket gyártott nőknek, azóta hatalmas termékskálájuk van, amelyben férfi alsóneműk is megtalálhatók. Kim Kardashian West az ő konkurenciájukként jelent meg a piacon 2019-ben a Skims nevű márkárjával.

Borítókép: Delta News Hub / Flickr