Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Soha nem fogyott még olyan jól a brit Vogue, mint akkor, amikor Meghan Markle szerkesztette a címlapanyagot

A brit Vogue magazin 2019 szeptemberi számának egyik vendégszerkesztője nem más volt, mint Meghan Markle sussexi hercegné. Edward Enninful főszerkesztő az Instagramon jelentette be, hogy szeptemberi szám a magazin történetének leggyorsabban fogyó száma volt, tíz nap alatt tűnt el a polcokról, írja az amerikai Forbes.

A Forces for Change címre keresztelt címlapanyag 15 befolyásos nő, köztük Yara Shahidi, Greta Thunberg és Salma Hayek portréját ölelte fel. Edward Enninful főszerkesztő az Instagramon jelentette be, hogy a szeptemberi, részben Meghan Markle által szerkesztett magazin minden idők legjobban fogyó példánya volt, írja az amerikai Forbes. A dolog ráadásul még azelőtt történt, hogy Meghan és férje, Harry herceg bejelentették volna: hátrébb lépnek királyi családi kötelezettségeiktől és saját lábra állnak.

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a szeptember hagyományosan a legnépszerűbb hónapnak számít a divatmagazinok életében, hiszen ekkor kezdődik az új szezon.

A Vogue a brit magazinok piacán az elmúlt évek egyik nagy nyertese, noha maga az iparág nem éppen aranykorát éli: a Vogue-ot kiadó Condé Nasthoz tartozó Glamour és Teen Vogue például egyaránt átálltak a digitális verzióra. Ha a teljes piacot nézzük, 2011 óta több mint felére estek vissza a magazineladások az Egyesült Királyságban (2011-ben 820 millió, 2018-ban azonban már csak 373 millió példányt adtak el az országban).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#TBT I'm thrilled to report that newsstand sales of @BritishVogue are up in the second half of 2019, but the real highlight for me is the performance of our September 2019 issue. #ForcesForChange, guest edited by The Duchess of Sussex @SussexRoyal, was our fastest-selling issue in the history of #BritishVogue ( sold out in 10 days) and the biggest-selling issue of the past decade. I can't wait to see what 2020 has in store…

Edward Enninful, OBE (@edward_enninful) által megosztott bejegyzés,

A Vogue nyomtatott verziója 192 ezer példányban fogy, összesen 861 ezer olvasójuk van.

A magazin azóta talált magára, hogy Enninful 2017-ben átvette a főszerkesztői pozíciót Alexandra Shulmantól.

A magazin története a brit királyi családdal évtizedekkel ezelőttre nyúlik vissza: Diána walesi hercegné és Kate Middleton is szerepeltek már a címlapon – igaz, egyikük sem szerkesztőként, a magazin történetében ezt Meghan Markle mondhatja el magáról először.

 

"Ma sem lovagolhatsz a Bécsi úton. Ha lovagolni akarsz, kimész a városon kívülre. Ez lesz az autóvezetéssel is."

Debreczeni Gergely, AImovtive, vezető kutató