Üzlet

Soha nem fogyott még olyan jól a brit Vogue, mint akkor, amikor Meghan Markle szerkesztette a címlapanyagot

Forbes
2020. február 17. 2 perc olvasás

A brit Vogue magazin 2019 szeptemberi számának egyik vendégszerkesztője nem más volt, mint Meghan Markle sussexi hercegné. Edward Enninful főszerkesztő az Instagramon jelentette be, hogy szeptemberi szám a magazin történetének leggyorsabban fogyó száma volt, tíz nap alatt tűnt el a polcokról, írja az amerikai Forbes.

A Forces for Change címre keresztelt címlapanyag 15 befolyásos nő, köztük Yara Shahidi, Greta Thunberg és Salma Hayek portréját ölelte fel. Edward Enninful főszerkesztő az Instagramon jelentette be, hogy a szeptemberi, részben Meghan Markle által szerkesztett magazin minden idők legjobban fogyó példánya volt, írja az amerikai Forbes. A dolog ráadásul még azelőtt történt, hogy Meghan és férje, Harry herceg bejelentették volna: hátrébb lépnek királyi családi kötelezettségeiktől és saját lábra állnak.

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a szeptember hagyományosan a legnépszerűbb hónapnak számít a divatmagazinok életében, hiszen ekkor kezdődik az új szezon.

A Vogue a brit magazinok piacán az elmúlt évek egyik nagy nyertese, noha maga az iparág nem éppen aranykorát éli: a Vogue-ot kiadó Condé Nasthoz tartozó Glamour és Teen Vogue például egyaránt átálltak a digitális verzióra. Ha a teljes piacot nézzük, 2011 óta több mint felére estek vissza a magazineladások az Egyesült Királyságban (2011-ben 820 millió, 2018-ban azonban már csak 373 millió példányt adtak el az országban).

A Vogue nyomtatott verziója 192 ezer példányban fogy, összesen 861 ezer olvasójuk van.

A magazin azóta talált magára, hogy Enninful 2017-ben átvette a főszerkesztői pozíciót Alexandra Shulmantól.

A magazin története a brit királyi családdal évtizedekkel ezelőttre nyúlik vissza: Diána walesi hercegné és Kate Middleton is szerepeltek már a címlapon – igaz, egyikük sem szerkesztőként, a magazin történetében ezt Meghan Markle mondhatja el magáról először.