Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Indul a kampány: előrendelhető a magyar fejlesztésű lopásgátló iPhone-tok

Közösségi finanszírozásban, az Indiegogón indított kampányban 50 ezer dollár elérése a cél, az előrendeléseket júliusban szállítják.

Március 21-én, tegnap este tartotta a Safeskin kampánynyitó rendezvényét, amivel elindították az előrendelést a saját fejlesztésű lopásbiztos telefontokokra.

A cél 50 ezer dollár összegyűjtése, ebből vennék meg a speciális fröccsöntőfejet, ami a sorozatgyártáshoz még hiányzik nekik.

Ennek kivételével a gyártósor és a beszállítói lánc is készen áll a gyártásra, a bemutatópéldányokat is ki lehetett próbálni a helyszínen.

 

A közösségi finanszírozási kampány egy hónapig fog tartani, ez idő alatt

40 százalékos kedvezménnyel 79 dollárért (kábé 20 ezer forint) lehet kapni a tokokat.

Három színben elérhető, kétféle fekete tok, barna vagy fekete bőrbetéttel, illetve fehér tok fehér bőrrel. Három iPhone modellre érhető el, 7, 8 és X szériákra. Az előrendeléseket júliusban fogják szállítani.

A sztori

Hatszor lopták el a telefonjukat. Inkább fejlesztettek egy lopásbiztos tokot

A Safeskinről nem is olyan rég írtunk: három testvér alapította a vállalkozást, miután sorozatban lopták vagy hagyták el a telefonjaikat. Olyan telefontokot fejlesztettek, ami a szoftveres követőalkalmazásokat egészíti ki hardveres védelemmel és riasztóval. A kiegészítő három részből áll, így kell elképzelni a működését:

  • Van először is a tok, ami két részből áll, alulról és felülről a telefonra csúsztatva egy spéci retesszel összezár, emberi erővel feltörhetetlen, hátul bőrbetéttel. Alsó felében kis töltőfejes csatlakozóval kapcsolódik a telefonhoz, és megakadályozza, hogy lopás esetén kikapcsolják vagy használják. A tok nem csinál bunkofont az almából, szélességben és vastagságban 1-2 millimétert dob, alul nyúlik kicsit jobban tovább, 9 milliméterrel, a Lightning-fej és az elektronika miatt.
  • A szem, ami egy kulcstartóhoz vagy slusszkulcshoz hasonlít. Ezt kell magunknál tartani, Bluetooth-on kapcsolódik a telefonhoz, és érzékeli, ha messzire kerül tőlünk a telefon. Ezzel lehet feloldani a spéci reteszt és levenni a tokot, három színből álló színkóddal nyitja a zárat.
  • És az app, amiben személyre lehet szabni a beállításokat: milyen távolságot engedélyezünk a telefontól (két opció van, egyik 3-5 méter, a másik 7-8 méter távolságot enged), megadhatunk biztonságos zónákat, például a munkahelyünket, hogy ne riasszon feleslegesen, ha átmegyünk a másik irodába.

Az Indiegogo-kampányuk honlapja és az előrendelés itt érhető el.

Oszd meg!