Üzlet

Portfolio: Tőzsdére megy Wáberer ingatlanvállalata

Forbes
2018. május 28. 2 perc olvasás

Júniusban már szeretnének kereskedni a BILK papírjaival.

A Portfolio készített interjút az itthon fuvarozásból cégbirodalmat építő Wáberer Györggyel és lányával, a BILK vezérigazgatójával, Wáberer Líviával.

Az interjúban Wáberer elmondta, hogy a cég kisebbségi tulajdonrészét tervezik tőzsdére vinni olyan hamar, amilyen hamar csak tudják.

“Azt szeretnénk, hogy a BILK szabályozott ingatlanbefektetési társaságként működjön, ott pedig fontos kritérium, hogy a közkézhányad legalább 25 százalék legyen, ezért a részvények legalább 25, legfeljebb 49 százalékát vinnénk tőzsdére.”

-mondta Wáberer.

A Portfolio szerint a BILK osztalék-sztori lehet, mert a vállalat célja, hogy szabályozott ingatlanbefektetési társaság legyenek, vagyis az eredmény nagy részét osztalékként, ráadásul euróban fogják fizetni.  Wáberer Lívia elárulta, hogy tavaly az alaptevékenységből 1,2 milliárd forint nyereségük származott.

A BILK (Budapesti Intermodális Logisztikai Központ) építése 2002-ben indult, zöldmezős beruházásként.  A BILK Kombiterminál a régió egyik legnagyobb és legkorszerűbb terminálja lett, mely felváltotta a MÁV központi konténer termináljának a feladatait.

Wáberer 2016-ban kiszállt az ő nevét viselő vállalatból, a következő évben IPO-t hajtott végre a cég, Magyarország történetének egyik legsikeresebb tőzsdére lépését produkálva.

 

Rekordot dönt a tőzsdén a Waberer’s: mennyi pénzt várnak a befektetőktől?

 


Helyreigazítás: Az eredeti cikkben helytelenül írtuk a Portfolio nevét. Elnézést kérünk a kollégáktól