Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Orbán Viktor / Facebook

Orbán Viktor: hat hónappal a harmadik dózis után ajánlott felvenni a negyediket

Felveheti a negyedik oltást az, akinek a háziorvosa szerint szüksége van rá, ha eltelt legalább négy hónap a harmadik dózis óta. Hat hónap után „kifejezetten ajánlott” a negyedik oltás a kormány és az operatív törzs álláspontja szerint. 

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy a szerdai kormányülésen foglalkoztak a negyedik oltás kérdésével, annak felvételét az operatív törzzsel együtt támogatják. 

A kormányfő elmondta, hogy harmadik oltás nagyon megnöveli a védettséget, de ha a felvétele után négy hónappal valakinek szüksége van rá, akkor felveheti a negyedik adagot.

Hat hónappal a harmadik dózis után kifejezetten ajánlott a negyedik adag is, de ebben az esetben is konzultálni kell háziorvossal.

Orbán a tegnapi kormányinfón elhangzott intézkedéseket egészítette ki. Mivel az első oltási akcióhét nagyon megdobta az oltást felvevők számát, azóta többször megismételték. Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lehet időpontfoglalás nélkül kérni az oltást a járási szakrendelőkben és az oltópontokon. „Van a kezünkben egy aduász, az üti az omikront és a deltát is. Mindenki vegye fel az oltást, ha valaki kettőt vett fel, vegye fel a harmadikat is, ne érezzük mi úgy, hogy túl vagyunk rajta attól, mert egy gyengébb variáns látszik eluralkodni” – mondta a miniszterelnök. 

Megerősítette, hogy van elég oltóanyag, kétmillió Pfizer-vakcina és körülbelül 700 ezer Moderna áll rendelkezésre. 

A tegnap bejelentett legfontosabb változásokról ebben a cikkben olvashat részletesen. 

Borítókép: Orbán Viktor / Facebook

Oszd meg!