Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Online egyetemet nyitott az Amazon, méghozzá jórészt ingyenesen

Elérhető lett több tucat órányi tananyag a gépi tanulásról, csak hogy népszerűbbé váljon a megacég felhőszolgáltatása.

 

Dr. Matt Wood, az Amazon mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegének vezérigazgatója egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy mindenki számára elérhetővé tették gépi tanulásos digitális kurzusaikat. Ezekkel a tananyagokkal – összesen 45 órás kurzusokkal – képzik az Amazon saját mérnökeit, mostantól a világ összes fejlesztője, adattudósa, adatplatform mérnöke vagy üzletemberei tanulhatnak belőlük.

Nagyrészt ingyenesen, bár a gyakorlati feladatok során használt amazonos szolgáltatásért fizetni kell, illetve a végén a vizsga is pénzbe kerül (most egy ideig féláron).

A dolog persze egyáltalán nem az önzetlenségről és az altruizmusról szól, az Amazon így próbálja népszerűsíteni gépi tanulásos felhőalapú megoldásait, mint amilyen az Amazon SageMaker, Amazon Rekognition, Amazon Comprehend, Amazon Transcribe, Amazon Polly, Amazon Translate vagy az Amazon Lex.

A rettegett Amazon-vezér váratlan döntést hozott meg: végre a zsebébe nyúl

 

"Nem a more, hanem a better visz előre. És ha van better, akkor előbb-utóbb more is lesz."