FördősZé@Forbes

  Fördős Zé apukája az első sorban ült le az áprilisi Kilövésen, ahol bemutattuk a lapot. A család büszke Zére és a közös cégre, ő maga is azok közé a […]

Bővebben

Online egyetemet nyitott az Amazon, méghozzá jórészt ingyenesen

Elérhető lett több tucat órányi tananyag a gépi tanulásról, csak hogy népszerűbbé váljon a megacég felhőszolgáltatása.

 

Dr. Matt Wood, az Amazon mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegének vezérigazgatója egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy mindenki számára elérhetővé tették gépi tanulásos digitális kurzusaikat. Ezekkel a tananyagokkal – összesen 45 órás kurzusokkal – képzik az Amazon saját mérnökeit, mostantól a világ összes fejlesztője, adattudósa, adatplatform mérnöke vagy üzletemberei tanulhatnak belőlük.

Nagyrészt ingyenesen, bár a gyakorlati feladatok során használt amazonos szolgáltatásért fizetni kell, illetve a végén a vizsga is pénzbe kerül (most egy ideig féláron).

A dolog persze egyáltalán nem az önzetlenségről és az altruizmusról szól, az Amazon így próbálja népszerűsíteni gépi tanulásos felhőalapú megoldásait, mint amilyen az Amazon SageMaker, Amazon Rekognition, Amazon Comprehend, Amazon Transcribe, Amazon Polly, Amazon Translate vagy az Amazon Lex.

A rettegett Amazon-vezér váratlan döntést hozott meg: végre a zsebébe nyúl

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő