Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Emőri Gábor, az i-Cell tulajdonosa a Forbes Flow színpadán Ács Gábor főmunkatárssal beszélget 2018 őszén. Fotó: Fekete Csaba

Olyan parkolássegítő alkalmazást fejlesztett a magyar milliárdos cége, amivel megúszhatjuk a bírságokat

A 29. leggazdagabb magyar, Emőri Gábor cégének alkalmazásával nem kell bíbelődni a parkolójeggyel, és automatikusan meghosszabbítja a parkolást, ha kifutunk az időből. Legalábbis ha az ő flottakezelőjét használjuk.

Új parkolássegítő szolgáltatással gyarapítja flottamenedzsment szolgáltatását az i-Cell Kft. közölte a cég a Forbes szerkesztőségével.

A Fleet Parking app megállás után azonnal felismeri a zónát, ahol járunk és annak időrendjét, monitorozza a minimális és maximális parkolási időhosszt, valamint egy felugró értesítéssel rögtön figyelmezteti is a sofőrt, aki egyetlen mozdulattal elindíthatja a parkolást. Ha elérné a felső időkorlátot, a parkolás automatikusan meghosszabbodik, az autó beindításakor pedig a rendszer egyből figyelmeztet a parkolás leállítására, amivel spórolni is lehet:

elkerülhetők a feleslegesen előre megvásárolt órák, az elfelejtett parkolás-leállítások, és így a bírságok is.

A szolgáltatás célközönsége a flottát üzemeltető cégek, az alkalmazás az i-Cell flottakövető rendszerének a része, így csak azok számára érhető el, akik az i-Fleet szolgáltatást használják. A parkolási költségek elszámolása havonta, egy összegben történik, és összehangolható a vállalatirányítási rendszerrel.

Az i-Cell nem most kezdett el mobilparkolással foglalkozni: 2002-ben elsőként fejlesztettek Európában SMS-alapú mobilparkolási rendszert. A cég többségi tulajdonosa a 40 milliárd forintos becsült vagyonával 29. leggazdagabb magyar, Emőri Gábor, akinek saját elmondása szerint a fejéből zuhanyzás közben pattant ki az ötlet ezt ő maga mondta a 2018. évi Forbes Flow eseményünkön.

Ugyanez a cég nemrég okos üzemanyag-követő rendszert fejlesztett, amivel a flottát üzemeltető cégek monitorozni tudják a géppark üzemanyag-fogyasztását, és kiszűrhetik a benzinnel való ügyeskedést is. Emőrinek ezenkívül van más parkolással foglalkozó érdekeltsége is: családi vagyonkezelője, az Emilorg társtulajdonos az EPS Global Zrt.-ben, mely Kínában szerzett koncessziót okosparkolók fejlesztésére.

Kínában építenek okosparkolókat magyarok: 10 ezer parkolóról megállapodtak, 100 ezer a cél

De nem csak Emőri és az i-Cell lát fantáziát a parkolásban: ajánljuk a Forbes.hu címlapjáról a Parkl startup üzleti sztoriját, akik mobilalkalmazással zárttéri és utcai parkolást is intéznek, igény esetén elektromos töltéssel együtt, és Csányi Sándor bizalmi embere is a befektetőik között van.

Egy magyar startup mutatja, hogyan kellene működnie a parkoló-biznisznek. Töltést is adnak

Borítókép: Emőri Gábor a 2018. évi Forbes Flow rendezvényen. Fotó: Fekete Csaba

Oszd meg!