Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nemzetközi termékdizájn díjat nyert a magyar ultrahangos kullancsriasztó

Az idén tízéves Protectone kutyák, macskák és újabban emberek számára is készített vegyszermentes kullancsűzőit több mint ötven országban lehet már kapni. Az eddig válságálló kisállatpiac terméke most a 2020-as BigSEE Awards Product Design kategóriáját nyerte meg.

A díj történetében a Tickless Mini az első díjazott a kisállat-egészségvédelem területéről. „A díjat környezetvédelmi szerepe, biztonságossága, hatékonysága és vegyszermentessége miatt ítéltük neki” – mondta Špela Valenčič, a verseny koordinátora.

A Protectone cégportéját az áprilisi lapszámunkban mutattuk be. Akkor Kiss Dániel alapító a következőket mondta: „jó megoldás lehet azoknak, akik a vegyszermentességet preferálják, de azoknak is, akik a vegyszeres megoldásokat szeretnék minden lehetséges módon kiegészíteni.” A kullancsűző termék egy évig működik, a frekvenciája zavarja a parazitákat, ezért inkább távol maradnak tőle.

A díjazott kullancsriasztó / Fotó: Protectone

A cég március közepén leállította a gyártást, 2020-ra negyven százalékos visszaeséssel számoltak, de miután a rendelések ugyanúgy érkeztek hozzájuk a székesfehérvári bérgyártást április közepén újraindították. A Protectone Global Kft. 2019-es árbevétele 372 millió forint, az adózott eredménye 27,2 millió forint volt. Az idei év teljes árbevételét 600 millió forintra becsülik.

Az év elején leállított termékfejlesztéseiket nyáron élesztették újjá. Az erdei futók számára kialakított kullancsűzőt 2021 januárjában tervezik bemutatni.

Fotó: Orbital Stangers / Forbes archív

Okosnak és bölcsnek lenni két különböző dolog.