Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Musk újabb milliárdos részt adott el a Teslából, már 9,9 milliárd dollár eladott részvénynél tart

A Tesla-vezér folytatta részvényeinek eladását, így az elektromosautó-birodalomban lévő részesedésének öt százalékától megszabadult már.

A milliárdos múlt kedden 2,1 millió részvényt vásárolt 2,2 milliárd dollár értékben, akkori záró árfolyamon, és 934 091 darabot adott el 973 millió dollárért, azaz több mint 313 milliárd forintért, hogy kifizesse adókötelezettségeit – erről a Business Insider írt

Belejött az adózásba a világ leggazdagabbja, Musk újabb részvényektől szabadul

Musk november 6-ai Twitter-szavazása óta összesen 9,2 millió részvényt adott el 9,9 milliárd dollár értékben. A Tesla-vezér akkor azt írta tweetelte, hogy részvényeinek 10 százalékát eladja, ha a közösségi média felhasználói jóváhagyják. A követők többsége bólintott, az eladásért kapott pénz java az adók befizetésére megy. 

Kedden Musk 93 4091 részvényt adott el, hogy teljesítse a részvényopciók lehívásával kapcsolatos adólevonási kötelezettségét.

Ahhoz, hogy Musk elérje a 10 százalékos küszöböt, 17 millió részvényt kellene eladnia. Ez a vállalat forgalomban lévő részvényeinek körülbelül 1,7 százaléka. 

Fotó: Daniel Oberhaus / Wikimedia

Oszd meg!