Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Mol

Megalakult a Mol és a magyar állam közös alapítványa

A Mol még áprilisban jelentette be, hogy a magyar állammal közösen új, közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoz létre. A vállalat most közel 43 millió törzsrészvényt ruházott át az alapítvány részére.

Az ezzel megegyező mértékű állami oldali részvénytranszferrel együtt a Mol-Új Európa Alapítvány létrehozási folyamata lezárult, és a következő időszakban meg is kezdi tevékenységét – írja a Portfolio.hu.

Az alapítvány átveszi a Mol korábbi társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeit. A sportéletet, a kultúrát, az egészségügyet, a gazdaságfejlesztést és a környezetvédelmet támogatná.

A két alapító, a Mol és a magyar állam, Miklósa Erika operaénekest kérte fel az alapítványi kuratórium elnökének, akinek feladata az öt tagú testület és az alapítvány irányítása lesz. A felügyelő bizottság vezetésével pedig Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányt bízták meg.

Borítókép: Mol

Oszd meg!