Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mindjárt kész az első vidéki plázafelújítással a magyar ingatlanmilliárdos cége

Hamarosan végez a Zala Plaza felújításával a milliárdos Jellinek Dániel többségi tulajdonában lévő Indotek Group. A felújítássorozat több vidéki plázát is érint: miután végeznek Sopronban, Szegeden és Debrecenben, indulhat a második ütem még idén.

Az utolsó simításokat végzik a Zala Plazán, hamarosan befejezik a zalaegerszegi bevásárlóközpont felújítását tudatta a Forbes szerkesztőségével az Indotek Group.

A tulajdonos tavaly nyáron kezdte meg a munkálatokat: első lépésként a belső tereket újították meg, burkolatokat lecserélték és a falakat újrafestették, az ételudvar területén pedig az új bútorokat és lámpákat helyeztek el. Ezt követte az épület külső homlokzatának teljes megújítása, amelynek részeként a Plaza új logója is felkerült az épületre.

Indotek Zala Plaza külső Indotek Zala Plaza belső
<
>
A Zala Plaza megújult külső homlokzata. Fotó: Indotek Group

 

A korszerűsítésen dolgozó 40 fős szakembercsapat tagjai az épületben összesen 1600 négyzetméter burkolatot újítottak meg, amellyel egyidejűleg 400 db álmennyezet-elemet cseréltek ki, és 1400 négyzetmétert festettek át. A világítástechnika megújítása mellett 450 méternyi elektromos vezeték cseréjét, illetve kiépítését is elvégezték. Az épület külsején a festők 3800 négyzetméter homlokzati acélfelületet mázoltak újra, az üvegfelületeken pedig a szakemberek 300 négyzetméter hővédő fóliát helyeztek fel.

„Az utolsó munkafázisban hamarosan a vizesblokkok és az azokhoz tartozó folyosók felújítása is befejeződik, végül felkerülnek a falakra a tájékozódást segítő táblák és az új logó. Így a végső átadásra is még kora tavasszal sor fog kerülni” mondta Lelkes László, az Indotek Group Plaza fejlesztési vezetője. Az üzletek és vendéglátó egységek a felújítás alatt is folyamatosan nyitva tartottak.

A felújításra mintegy 500 millió forintot fordítottak.

Az Indotek Group magyar-amerikai tulajdonban működő cégcsoport, B és C kategóriás irodaházakkal, raktárakkal, iparépületekkel és szállodákkal foglalkozik. A mintegy 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 125 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1 millió négyzetmétert, amelyen több mint 1500 bérlő osztozik. A csoport kezeli a volt Csepel Művek ipari ingatlanjainak jelentős részét is, emellett több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is. Az Indotek plázaportfóliójához összesen 11 vidéki bevásárlóközpont tartozik, ennek legújabb eleme a győri Dunacenter, amit 2019. januárban vettek meg.

Újabb vidéki plázát vett a magyar milliárdos cége

Az ingatlanokat folyamatosan újítják fel: a sorozat a Csepel Plazával kezdődött, a budapesti kerületben 2018. májusban fejezték be a munkálatokat. A vidéki plázafelújítások első ütemében Zalaegerszegre 500 millió forintot fordítottak, a sorban következő Sopronra 1 milliárd, Szegedre 450 és Debrecenre 800 millió forintot szánnak. A második ütem 2019 folyamán indulhat, Veszprémben, Szolnokon és Kaposváron várhatóak hasonló felújítások.

Ezeket a vidéki plázákat újítja fel a magyar milliárdos cége

Borítókép: Indotek Group

Oszd meg!