Fotó: Puskás Aréna // Facebook
Fotó: Fotó: Puskás Aréna // Facebook
Üzlet

Milliárdos céget vett a Magyar 100-as építőcég, ami a Puskás Stadionon is dolgozott

Sándor Krisztián, újságíró
2019. december 17. 2 perc olvasás

A Bayer Construct Zrt. kivásárolta a társtulajdonost a francia Colas-szal közös generálkivitelezőből.

Bevásárolt a Bayer Construct: megvette a hatmilliárdos árbevételű Bayer-Colas generálkivitelezőt – derül ki a Gazdasági Versenyhivatal jelentéséből, melyben jóváhagyták az összefonódást.

A Bayer Construct magyar tulajdonú építőipari vállalat, mely a Forbes Magyar 100 legértékesebb hazai tulajdonú listáján is szerepelt a 65. helyen, 13,3 milliárd forintos becsült cégértékkel. A sóskúti cég csillaga meredeken emelkedik: 2017-re közel megnégyszerezte a bevételét az előző évhez képest, ami 2018-ban már 22 milliárd forintra nőtt, 2,5 milliárdos adózott eredmény mellett.

A Bayer Construct kivette a részét a stadionépítésekből is: dolgozott a Puskás Stadion szerkezetén, valamint az MTK pályáján, a Hidegkuti Nándor Stadionon is.

De nem csak szerkezetépítést vállal, a Rákóczi-híd pesti hídfőjénél építi a Millenium Gardens irodaházat és van projektje Abu Dhabiban is.

A Colas-Bayer Zrt-t még 2015-ben még Bayer-CFE néven jegyezték be a Bayer Construct és a CFE Hungária 50-50 százalékos vegyesvállalataként. 2017 december végén a CFE-t kivásárolva szállt be a Colas, összesen 52 százalékos tulajdonrészt vett. A Colas-Bayer 2017-ben 3,5 milliárd forintos bevételt ért el, 2018-ban már 6,6 milliárdra nőtt a forgalma, ami mellett 256 milliós adózott eredményt könyvelt el.

A cég generálkivitelezéssel foglalkozik, a referenciái között gyárépületek, irodák és lakóházak is szerepelnek: dolgoztak a Continental gyárán, a Hyundai K+F központján, a Váci Greens Irodaház A épületén és az Arena Corner irodaházon is.

A Colas francia központú építőipari óriásvállalat: a magyar leányvállalat leggyakrabban út- és autópályaépítések közbeszerzésein tűnt fel, például az M4 és M30 autópályákon is dolgozik jelenleg.

Borítókép: Puskás Aréna // Facebook