Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A síparadicsom nem Mészárosék terepe, megvált osztrák szállodáitól az Opus

Profiltisztításra hivatkozva vállt meg a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels két muraui szállodájától.

Az Opus Global tulajdonában álló Hunguest Hotels két szállodát is birtokolt az osztrák Murau mellett, a BÉT honlapján közzétett közlemény szerint október 15-én a társaság eladta a Holiday Resort Kreischberg-Murau G.m.b.H. 100 százalékos tulajdonrészét.

Az indoklás szerint a Hunguest Hotels főként nagy kapacitású, fürdőkapcsolatos szállodákat tulajdonol, amitől eltért az eladott cég két szállodája, az osztrák Sankt Georgen ob Murau-ban található Hotel Relax Resort és a Hotel Alpenblick profilja. Az arculattisztításból befolyó összeget a Hunguest Hotels fejlesztésekre, illetve további akvizíciók forrásaként fogja felhasználni.

Volt jobb évük

A közleményben nem térnek ki rá, de érdemes megjegyezni, hogy a koronavírus-járvány komolyan megviselte az osztrák síturizmust, ugyanis a szezon jelentős részében csak a helyi lakosoknak engedélyezték a sípályák használatát. Bár voltak lakcímátjelentéssel trükközők, de rájuk külön figyelmet fordított a rendőrség.

Kiemelt kép: Hotel Alpenblick/Hunguest Hotels

Oszd meg!