Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mészáros volt felesége eladta a tévécsatornáit, meglepő, ki a vevő

Kelemen Beatrix Csilla, Mészáros Lőrinc volt felesége eladja a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető cégét a Pesti TV tulajdonosának. 

A Progress Media Hungary bővíti portfólióját és megvásárolja a Life TV-t és az Ozone TV-t is, írja a Media1. Noha kis elérésű csatornákról van szó, mégis érdekes az üzlet. 

Az eladósorba került két tévétársaságot a Media Vivantis Zrt. üzemeltette, a társaság a válás után Kelemen Beatrix Csilla (borítóképünkön) tulajdonában maradt, ő Mészáros Lőrinc volt felesége. A vevő pedig a Pesti TV mögött álló Progress Media Hungary Kft., amelynek tulajdonosai: Vaszily Miklós, Tima János és Nagy László (utóbbi kettő a Bizalom Vagyonkezelő Kft-n keresztül). 

„Az elmúlt két évben mind a Life TV, mind az Ozone TV konszolidálta pozícióját a hazai tévés piacon. Emellett arculatváltásuk is sikeres volt. Köszönöm a Life TV és Ozone TV munkatársainak a közös munkát”

– nyilatkozta Kelemen Beatrix Csilla.

A Media Vivantis tavaly 1,5 milliárdos forgalom mellett 68 millió forintos adózott eredménnyel zárta az évet. 

Mészáros Lőrinc közelében ismét a két csatorna

Vaszily a TV2 elnöke, a csatorna Mészáros Lőrinc és bizalmi köre érdekeltsége, ahol eddig is szerepet kapott Tima János is, aki amúgy Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere is egyben. A Progress Media amúgy a TV2 telephelyére van bejegyezve, vagyis nem túlzás azt állítani, hogy a két életmódcsatorna újra Mészáros Lőrinc közelébe került, pláne, hogy a Bizalom Vagyonkezelő Kft. Mészáros pénzét kezeli, a bizalmi vagyonkezelő kedvezményezettje is maga Mészáros Lőrinc. 

Az üzlet azért meglepő, mert Kelemen Beatrix Csilla viszonylag kevés érdekeltséget tartott meg azok közül, ami korábban a nevén volt (Opus-papírjait gyerekeinek ajándékozta), most mégis megválik egytől. Ráadásul épp volt férje közelébe adja el. A Media Vivantis ráadásul sosem a Mészáros család érdekeltsége volt, kezdettől Kelemen birtokolta.

Miközben volt felesége kivonul a médiapiacról, Mészáros új felesége, Várkonyi Andrea nemrég új szerepben is bemutatkozhatott: a TV2 igazgatósági tagja lett


Kapcsolódó – Magyar milliárdosok

Bige: Csányi áll a támadások mögött, Orbán adta ki az engedélyt

Kapcsolódó – Exit

Oszd meg!