Fotó: Mészáros Lőrinc Forrás: Mészáros Alapaítvány
rövid hír

Mészáros Lőrinc lányának és vejének cége újíthatja fel a bajai kikötőt

Forbes
2022. január 31. 2 perc olvasás

Homlok-Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt András cége, a Homlok Építő Zrt. fejlesztheti a bajai közforgalmi kikötőt, nettó 2 milliárd 848 millió forintért.

Mészáros Lőrinc lányának és vejének cége nyerte meg a Bajai Országos Közforgalmú Kikötőműködtető Kft. tenderét, aminek keretein belül közművek létesítésével, útépítéssel és kapcsolódó magasépítési feladatokkal, partfal építésével, valamint vasútépítéssel kapcsolatos feladatokat kell elvégezniük – szúrta ki a Napi.hu az uniós közbeszerzési közlönyben.

Indult még a közbeszerzésen a kikötő előző felújítási körének nyertese, a Szíjj László-féle Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt., valamint a Strabag Generálépítő Kft. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. is.

A nyertes pályázó nettó 2 milliárd 848 millió forintból fejlesztheti a kikötőt, de a becsült ellenérték ennél több, 3 milliárd 118 millió forint volt.

Eddig is fontos projektek jutottak hozzájuk

A Homlok Építő Zrt.-ben a a Properitus Vagyonkezelő Kft.-n keresztül tulajdonos Mészáros Lőrinc kisebbik lánya és veje, Homlok-Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt András. A nagysimonyi székhelyű cég árbevétele 2020-ban 7,5 milliárd forint, adózott eredménye 687,8 millió forint volt.

2019-ben a Homlok Építő Zrt. építheti meg a Szeged–Hódmezővásárhely között épülő tram-train járműkarbantartó csarnokát, nettó 3 milliárd 270 millió forintért, tavaly pedig látogatóközpontot és kilátót építhettek Bükön nettó 1 milliárd 781 millió forintért. Idén januárban az M80-as autóút Körmend-Rábafüzes országhatár közötti 2×1 sávos szakaszához kapcsolódó körmendi mérnökségi telep építését nyerték el nettó 5 milliárd 946 millió forintért.

2021-es leggazdagabb magyarokat sorjázó gazdaglistánkon Mészáros Lőrinc és családja az első helyen szerepelt 488,1 milliárd forintos becsült vagyonnal, míg Szíjj László vagyonát 190,5 milliárd forintra becsültük, amivel a kilencedik helyen végzett.

Borítókép: Mészáros Lőrinc / Forrás: Mészáros Alapítvány