A Szputnyik V vakcinával oltanak a Semmelweis Egyetemen.
Üzlet

Merkely Bélát is beoltották, orosz vakcinát kapott

Forbes
2021. február 18. 1 perc olvasás

A hazai járványkezelés egyik arca is megkapta az oltást. A professzor korábban már átesett a fertőzésen. 

Igazolt COVID-19 fertőzése után 3 hónappal dr. Merkely Béla is megkapta a koronavírus elleni védőoltást. A Semmelweis Egyetem rektorát négy másik orvoskollégájával együtt dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes oltotta be az orosz Szputnyik V vakcinával – tudta meg a Semmelweis Egyetemtől a Forbes.hu.

Merkely Béla megkapja a Sputnik V vakcinát. Fotó: Semmelweis Egyetem

Merkely Béla megkapja a Szputnyik V vakcinát. Fotó: Semmelweis Egyetem

A rektor hangsúlyozta: az egyetem vezetése és munkatársai ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet az oltások biztonságosságára. Az egyetemen 2020. december 26-án kezdték meg az oltásokat, mára a betegágy mellett dolgozó orvosok 100 százaléka, míg a szakdolgozók 92 százaléka védett, és ezzel gyakorlatilag megszűnt a koronavírus terjedése.

Az 5800 egészségügyi területen dolgozó munkavállaló közül jelenleg mindössze 3 olyan szakdolgozó van távol igazolt COVID-19 fertőzés miatt, akik korábban nem kapták meg az oltást.

Magyarországra a héten érkezett 550 ezer kínai vakcina, ezek engedélyeztetése folyamatban van, ma este az Astrazenecától érkezik újabb szállítmány. A tisztifőorvos ma bejelentette: a harmadik hullámba lépett a járvány Magyarországon is.