Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Itt a harmadik hullám, este újabb adag vakcina érkezik

Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján egy kérdésre válaszolva a romló járványügyi adatok kapcsán elmondta: Magyarországon is megkezdődött a koronavírus-járvány harmadik hulláma. 

A tisztifőorvos szerint ennek csak elméleti jelentősége van. A ma reggel közölt járványügyi adatok ismét romlásról árulkodnak: 2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 394 023 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 035 főre emelkedett. Napok óta nem volt 100 felett az áldozatok száma. Müller azt mondta, napokkal ezelőtt detektálták, hogy a helyzet romlik.

Többen szorulnak kórházi ellátásra és lélegeztetőn is többen vannak. 

Továbbfejesztették és már külföldön is árulják a mosható, szuperhatékony magyar maszkot

Mi a helyzet a kínai vakcinával? 

Müller megerősítette, hogy korábban csak részdokumentumokat kaptak a kínai Sinopharm vakcinához, de most már minden szükséges anyag náluk van. A Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK) vizsgálják a szérum beadhatóságát, de egyelőre nem tudta megmondani, mikortól veszik be azt az oltási programba. Este újabb szállítmány Astrazeneca vakcina is érkezik, a várt 88 ezer ampulla helyett 83 ezer. A Sinopharmból a héten 550 ezer adag érkezett. 

A kínai vakcina már itt van, mégsem lehet még használni

Fontos volt még:

  • aki enyhe tüneteket érez az első oltás után, ne jelentkezzen az orvosnál, erősebb tüneteknél azonban mindenképp;
  • az egynapos ellátásban nem kell fizetni a PCR-tesztekért;
  • egyelőre csak a brit vírusmutációt mutatták ki itthon, jövő héten lesz arról adat, hogy megjelent-e nálunk másik variáns is.

 

Oszd meg!