Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megvásárolható Donald Trump washingtoni luxusszállodájának bérleti joga

Nem először próbálkoznak ezzel, de eddig a koronavírus-járvány keresztbe tett a terveknek.

A Washington Post cikkez arról két bennfentesre hivatkozva, hogy Donald Trump korábbi amerikai elnök cége ismét megbízott egy vállalatot, hogy találjon vevőt az USA fővárosában lévő Trump Hotel bérleti jogára.

A lap emlékeztet, hogy nem első alkalommal keresnek vevőt: a The Trump Organization már 2019-ben is megpróbálkozott ezzel, akkor azonban a koronavírus-járvány megjelenése miatt sok szállodát részlegesen vagy teljesen bezártak, így washingtoni hotel bérbeadása is lekerült a napirendről.

A megbízott cég a hír szerint a Newmark Group, amely nem kommentálta a Washington Post értesüléseit, ahogy a The Trump Organization sem.

Fotó: James McNellis / Wikimedia

Ki köt üzletet Trumppal?

Az impozáns hotel az egykori postahivatal épületében van a Pennsylvania Avenue-n, de nemcsak a koronavírust szenvedte meg, hanem Trump botrányait is. Az elnöki posztról botrányos körülmények között leköszönő, másodszor is vádeljárás alá helyezett Trump miatt több cég és utazó sem akar a hozzá tartozó érdekeltségekben megszállni.

És ez már 2019-ben is így volt. A WP információi szerint amikor legutóbb kiadni készültek az épületet, a szálloda legfeljebb félházzal üzemelt, a forgalma 2020-ban pedig 62 százalékkal csökkent.

Korábban mi is írtunk arról, hogy utazási iroda minden Trump érdekeltségébe tartozó hotelt törölt a kínálatából.

Amennyiben sikerülne értékesíteni a jogokat, úgy valószínűleg a Trump név lekerülne a hotelről. A The Trump Organization állítása szerint 200 millió dollárt szántak az épület felújítására – ebből 170 milliót Deutsche Bank-hitelből finanszíroztak –, az elnök fia, Eric Trump pedig legutóbb azt mondta, 500 millió dollárért válnának meg a jogoktól.

Tovább bonyolíthat egy lehetséges ügyletet, hogy a New York-i ügyészség ejárást tervez indítani Trump ellen, és a hírek szerint a washingtoni szálloda is vizsgált vagyonelemek között van. A gyanú szerint az egykori elnök cége félrevezetett bérlőket és befektetőket is.

Borítókép: Dean Suhr / Wikimedia

Oszd meg!