Trump Hotel Las Vegasban
rövid hír

Minden Donald Trump érdekeltségébe tartozó hotelt törölt kínálatából egy utazási ügynökség

Forbes
2021. március 25. 2 perc olvasás

A kifejezetten luxusszállásokat kínáló Virtuoso nem indokolta a döntését.

„A Trump Hotelek többé nem részei a hálózatunknak” – idézi a CNN a Virtuoso nevű utazási ügynökséget.

A luxus úticélokat kínáló cég nem indokolta, miért veszi ki kínálatából a Donald Trump volt amerikai elnök érdekeltségébe tartozó szállásokat.

„Több szempontot is figyelembe veszünk, mikor meglévő és esetleges új szerződéseinkről döntünk. Minden fél érdekét tiszteletben tartjuk, ezért nem kommentálunk megszűnő szerződéseket” – fogalmazott a cég.

A Virtuoso több mint 1100 utazási irodás hálózattal rendelkezik, és nagyjából 22 ezer utazási ügynök képviseli a világ ötven országában. A cég kifejezetten a felsőbb kategóriás szálláshelyekre, így a gazdagabb turistákra fókuszál.

Mélyrepülésben Trump népszerűsége

Az idén januárban az elnöki pozícióból botrányos körülmények között, a hívei által megostromolt Capitolium és az ellene indított második – ismét felmentéssel végződő – vádeljárás után Donald Trump népszerűsége az utóbbi időben jelentősen csökkent.

Egy friss felmérés szerint az amerikai lakosság mindössze 39 százaléka tartja elfogadhatónak, míg az őt kifejezetten elutasítók aránya 57 százalék.

Miért nem zavarta a piacot, hogy ostromolják a Capitoliumot? Elemzőket kérdeztünk.

Habár a Virtuoso nem indokolta, miért kerülnek ki Trump szállodái a kínálatából, könnyen lehet, hogy a vezetőség a közhangulatra reagálva hozta meg a döntést. A Capitolium halálos áldozatokat követelő megrohamozása után a leköszönő elnököt a korábbiaknál is élesebben kritizálták, és január óta nem ez az első eset, hogy a szállodáival kapcsolatban is előkerül a neve.

A botrányos washingtoni események után a Reszkessetek betörők egyes rajongói azt akarták elérni, hogy a második részből vágják ki Trump cameóját, amelyben útba igazítja az ő szállodájába érkező Kevin McCallistert. Az ötlet a Kevint alakító Macaulay Culkinnak is tetszett.

A film 1992-es forgatásakor Trump ragaszkodott hozzá, hogy ha az ő New York-i hoteljében forgatják a filmet, ő is kapjon benne egy rövid szerepet.

A közönség egyébként az akkoriban elsősorban még excentrikus üzletemberként ismert Trump megjelenését kifejezetten jól fogadta.

Borítókép: A Las Vegas-i Trump Hotel Fotó: Steve Jurvetson / Wikimedia