Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Hilton Garden Inn Budapest City Centre

A pesti Opera mögött újabb Hilton nyílt – de ez nem olyan, mint a többi

A Hilton szállodalánc portfóliójába tartozó Garden Inn-lánc első egységét nyitották meg Budapesten. Az  anyacégnek a West Endben illetve a Várnegyedben van egy-egy szállodája, ez a harmadik érdekeltségük a magyar fővárosban. 

Megnyílt a Hilton Garden Inn lánc első szállodája Budapesten június 18-án, áll a szállodalánc sajtóközleményében. A Hilton Garden Inn Budapest City Centre névre keresztelt hotel az Operaház és a Szent István Bazilika között helyezkedik el, a Lázár utcában. A szálloda gondolt az üzleti ügyben utazókra is, a 214 szoba mellett három rendezvényteremmel is felszerelték, ezek közül a legnagyobb 100 fő befogadására képes.

A Hilton Garden Inn jelenleg 42 országban, több mint 820 hotellel van jelen. A lánc a Hilton portfóliójának része, mely 113 országban 17 láncot, összesen 5700 szállodát tudhat magáénak,

ez összesen több mint 923 000 szobát, százéves történelme során pedig több mint 3 milliárd vendéget jelent.

A láncot az anyacég 1996-ban alapította, de története a nyolcvanas évek végére nyúlik vissza. A Garden Inn ekkor még Cresthill by Hilton néven működött, de a tervezett 25-ből végül csak 4 szálloda épült meg. A márka a kilencvenes években újult meg, az első Észak-Amerikán túli hoteljüket 2012-ben nyitották a hollandiai Leidenben.

A Hilton láncai között nem egyszerű kiigazodni, a (még mindig elég sikkes) Garden Inn valahol középen helyezkedik el. A legtöbb luxust nyújtó láncok a Waldorf Astoria és a Conrad, ezeket a Hilton Hotels & Resorts, majd a Curio butikhotelek követik. Luxusságban ezek után jön a Tapestry Collection, az Embassy Suites, a Canpoy, a Doubletree, a Homewood Suites és a Hilton Garden Inn; a Hampton, a Home2Suites és a Tru képviselik a megfizethető kategóriát.

Hivatalosan is ezek a legszebb hazai hotelek és éttermek

Ömlik a pénz. Szállodába, irodába, lakásokba

Aki valamit kreál, felépít, teremt, azért tudja megtenni, mert nem szégyelli magát. Aki szégyelli magát, nem mer teremteni. Hát akkor mit tehet? Rombol. Szerintem a rombolás a szégyenből ered.