Isten selejtet nem teremt

 Böjte Csaba tud valamit, amit az eddig Forbes-címlaposok nem tudtak. Megérkezett, beállt a kamera elé (a kettő között 30 másodperc, ha eltelt) és 15 perc múlva távozott. Sokan szerettek volna […]

Bővebben

A Clark Hotel aljában megnyitott a BeefBar. Fotó: Sebestyén László

Hivatalosan is ezek a legszebb hazai hotelek és éttermek

Rekordszámú, 80 nevező közül választotta ki az idei év Gastro & Hotel Design díjazottjait a szakmai zsűri, Varró Zoltán tervező vezetésével. Az általunk korábban már bemutatott helyek, az új és a felújított hotelek is taroltak.

A PPH Media által alapított dizájndíj rekordnevezése valószínűleg annak is köszönhető, hogy idén bekerült a verseny nevébe a hotel szó, valamint hogy egyszerűsítették a pénzdíjas nevezési folyamatot, így aztán több szállodalánc is kedvet kapott. És közre játszhatott az is, hogy például a Danubius Hotelshez tartozó számos szálloda közül néhány éppen idén újult meg. Úgy mint a Radisson Blu Béke Hotel, amelynek Zsolnay Kávéháza meg is nyerte Az év Gastrodesign Kávézója díjat, vagy a szintén felújított Hilton Budapest, amelynek megújult saroklakosztályát ismerték el Az év Hotel Design lakosztálya címmel. A Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Barja Az év Gastrodesign bárja/pub-ja kategória döntőjébe jutott, az itt megújult lobby pedig Az év HotelDesign lobbyja kategória legjobbjai közé került.

Ilyen a kétharmadrészt felújított budavári Hilton

Az év HotelDesign tematikus szálláshelye kategóriában nyert az Avalon Resort & SPA, amelyről a legutóbbi Forbes Life-ban írtunk részletesebben, az idén megnyitott Clark Hotel pedig kapásból több kategóriában is berobbant: Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye, Az év HotelDesign szállodai kertje/terasza, Az év HotelDesign szállodai logója, valamint Az év HotelDesign új szállodája.

Gulyás luxushúsból: exkluzív étteremlánc nyit egységet a Clark Hotelben

A nyertesek teljes listája

GASTRO

  • Az Év GastroDesign tematikus étterme: Pályázat: Veritas Wine Bar Pályázó: Studio Arkitekter
  • Az év GastroDesign étterme (zárt vendégtér): Pályázat: Gusteau Étterem Pályázó: Top-Four-Mád, Gusteau Étterem Megbízó: Hotel Botrytis
  • Az év GastroDesign kávézója: Pályázat: Zsolnay Kávéház – tradíció és megújulás Pályázó: Danubius Zrt. Radisson Blu Béke Hotel, Budapest
  • Az év GastroDesign éttermi logója, grafikus arculata: Pályázó: DekoRatio Branding & Design Studio, New Age Interior Megbízó: Vin.Vin City Vietnámi Étterem Közreműködők: Seres Flóra (designer), Máté Zsolt (belsőépítész), Nguyen Tien Sy (Simi) (tulajdonos)
  • Az év GastroDesign kiegészítője: Pályázat: Fruska Bistro – Beszédes tányérok Pályázó: Artificial Group Megbízó: Fruska Bisztró
  • Az év GastroDesign terve: A nyertes a Gasztroudvar! Pályázó: Singer Design

HOTEL & SPA & WELLNESS

  • Az év HotelDesign tematikus szálláshelye: Pályázó: Avalon Resort & SPA – Ahol a luxus természetes Megbízó: Avalon Park
  • MIELE: Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark. A Hotel Clark a Miele jóvoltából egy Céges Élményfőzést is nyert díja mellé. 14 fő részére a Miele Főzőiskolában, ahol inspiráló környezetben, a legmodernebb eszközökkel és technikákkal készíthetik el együtt, a szabadon választott menüt.
  • Az év HotelDesign vidéki szálláshelye: Pályázat: Neptun Hotel Pályázó: Studio Arkitekter
  • Az év HotelDesign spa&wellness szolgáltatása: Pályázat: Élmény minden cseppjében Pályázó: Spirit Hotel Thermal Spa*****superior
  • Az év HotelDesign vendégszobája: Stories Hotel Budapest Pályázó: Stories Hotel Budapest Megbízó: Secret Hotel Közreműködők: Gio Pagani
  • JAB: Az év HotelDesign lobbija: JAB KÜLÖNDÍJThe Three Corners Lifestyle Hotel****Pályázó: The Three Corners Europe Hotel Management, Kelemen Csilla
  • Az év HotelDesign lobbija: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark, Bara Design Studio
  • Az év HotelDesign lakosztálya: Pályázat: Hilton Budapest – Csak a kilátás nem változott! Pályázó: Hilton Budapest
  • Spatrend Broil King különdíj: Az év HotelDesign szállodai kertje/terasza: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark, Bara Design Studio. A Spatrend, Broil King jóvoltából a Hotel Clark egy Ofyr kerti grill sütőt is hazavihetett díja mellé.
  • Az év HotelDesign új szállodája (terv-concept különdíj): Deco Hostel & Beauty – Szentendrén Pályázó: DD INTERIOR STUDIÓ
  • Az év HotelDesign új szállodája: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark, Bara Design Studio
  • Digitális innovációs különdíj: KViHotel Pályázó: Quint Studio Megbízó: KViHotel Budapest A különdíj nyertesének a Magyar Turisztikai Ügynökség és a PPH Media 500 000 Ft értékű online kommunikációs csomagot is felajánlott.
  • Az év HotelDesign szállodai logója, arculata Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark

A bírálati folyamat több hónapon át tartott, külföldi zsűri bevonásával, az általunk a legutóbbi Forbes Urbanben bemutatott Varró Zoltán vezetésével. A Cool Díjat, azaz a Varró által alapított tervezői díjat Lengyel Márton kapta, a Nanushka szintén idén megnyílt kávézó-boltjáért.

 

Ömlik a pénz. Szállodába, irodába, lakásokba

Forrás: PPH Media

Nyitókép: Sebestyén László

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő