Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Dárdai ORbital

Megint egy magyarral kevesebb a topligákban – kirúgták Dárdai Pált

A berlini klub egy török-német vezetőedzővel folytatja.

Azonnal hatállyal kirúgta a német Hertha BSC Dárdai Pál vezetőedzőt – közölte a klub. A Hertha 13 forduló után mindössze 14 ponttal szerénykedik a 14. helyen, egy pontra a kieső zónától.

A csapat nagyon rossz formában van, a legutóbbi négy forduló lehetséges 12 pontjából csak 2-t gyűjtött be, igaz, főleg felsőházi csapatokkal játszottak. A magyar edzőt a török-német Tayfun Korkut váltja a kispadon.

Dárdai már második etapját töltötte a berlini klub kispadján. Először 2015-től 2019-ig volt a Hertha vezetőedzője, majd idén januárban vette át újra az első csapat irányítását, a csapatot sikerült megmentenie az előző szezonban a kieséstől, de idén nem sikerült szintet lépni.

A csapathoz 2019 nyarán érkezett meg befektetőként Lars Windhorst, a Tennor befektetési cég tulajdonosa, aki komolyan tőkét tett a klubba (érkezésekor 125 millió eurót, azóta még egyszer ennyire kötelezte el magát). Az igazolásokon látszik is, hogy a berlini klub komolyabb költségvetéssel futott neki a szezonnak, az eredményekben azonban egyelőre nem.  

A magyar edző 2016. júliusában, az akkori Európa-bajnokság idején volt a Forbes Magyarország címlapján.

Borítókép: Orbital Strangers

Oszd meg!