Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyar parketta kerül a világ egyik leghíresebb elitiskolájába

A Graboplast kecskeméti gyárában készülő sportparketta kerül a világ egyik leghíresebb iskolájába, a brit Eton College-be, ahová korábban például Vilmos és Harry herceg is járt.

Az Eton College-ba (hivatalos nevén King’s College of Our Lady of Eton beside Windsor)

közel 900 négyzetméter sportparkettát szállít a magyar Graboplast, amelynek nem ez első ilyen rangos megrendelése a szigetországból: termékeit korábban már több más angol iskolában is installálták.

A megrendeléshez a Graboplast ottani partnerén keresztül jutott, a termék néhány napja érkezett a helyszínre, ahol rövidesen megkezdődik a kivitelezés, közölte a Forbes.hu-val a Graboplast. A Veres Tibor milliárdoshoz köthető cégnek három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) van gyára, és

bevételeinek több mint 90 százaléka származik az exportpiacokról, mintegy 100 országba szállítanak termékeket.

Érdekességként közleményükben megjegyzik, hogy ez az 1440-ben alapított Eton egyike a kilenc eredeti angol magán-középiskolának, amely eddig húsz miniszterelnököt adott az Egyesült Királyságnak. A diákok nagyon magas aránya tanul tovább Oxfordban, Cambridge-ben vagy más neves egyetemen. Az Eton College-ben közel 1300, 13 és 18 év közötti diák tanul, akiknek 15 százaléka külföldi.

Borítókép: Eton College

Oszd meg!