Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Sághy Tímea

Magyar fejlesztésű sorozat nyerte a Berlinale neves pitch fórumát

Krigler Gábor új gyártócége, a Joyrider által fejlesztett Balaton Brigád című produkciót díjazták a Berlinale Co-Pro Series Pitch fórumán. A rendező az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Enyedi Ildikó lesz.

A Joyrider csapatának projekte, a Balaton Brigád nyerte a Berlinale pitch fórumának díját, a Séries Mania Project Exchange Awardot – közölte a Joyrider.

Ez volt az első év, amikor magyar sorozattervet egyáltalán beválogattak a pitch fórumra.

A díjazott Balaton Brigád egy különös hangulatú, történelmi thriller, amely a Balatonnál játszódik a nyolcvanas évek derekán. A Stasi különleges egysége a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott. A brigád meghasonlott vezetője saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, miközben maga is a disszidáláson gondolkodik, és furcsa kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel – foglalta össze a gyártó a sorozat történetét.

A szériát német és magyar nyelven, nyolcrészesre tervezik, az írói Krigler Gábor mellett a Kojot és a Lajkó – Cigány az űrben filmekből ismert Lovas Balázs és Lengyel Balázsrendezője pedig Enyedi Ildikó.

A korábban a magyar HBO kreatív producereként dolgozó Krigler Gábor 2019 elején alapította Joyrider nevű produkciós cégét Krigler-Tóth Emőkével és Angyalosy Eszterrel. Tavaly év végén csatlakozott hozzájuk Hutlassa Barnabás, aki a produkciók lebonyolításáért felel.

A cég célja, hogy nemzetközi minőségű produkciókat hozzanak létre és értékesítsenek a világpiacon.

Tavaly jelentették be első értékesítésüket: a Frust című sorozattervükhöz megnyerték Szerbia legnagyobb sorozatkészítő stúdiója, a Firefly Productions együttműködését. A tervek szerint idén ősszel kezdik forgatni a sorozatot Belgrádban és Szarajevóban az Oscar-díjas Danis Tanovic rendezésében.

Enyedi Ildikó az idei legbefolyásosabb nőket felsoroló listánkon 6. helyezett lett a kultúra kategóriában.

Erősödött Mészáros Beatrix, és Müller Cecília is felkerült a Legbefolyásosabb magyar nők Forbes-listájára

Borítókép: Krigler Gábor, fotó: Sághy Tímea

Oszd meg!