rövid hír

Magyar és osztrák cégeket mentorál a Loffice, hogy segítsék a piacra lépést

Forbes
2021. május 27. 2 perc olvasás

Június közepén, Business Jump néven indítja a Loffice közösségi iroda az osztrák és hazai piacra lépést támogató üzleti szolgáltatását.

A mindkét országban jelen lévő közösségi iroda célja, hogy elősegítse a magyar vállalkozások határon túli terjeszkedését, valamint a külföldi cégek belföldi indulását, közölték a forbes.hu-val. 

A Loffice alapítói, Klementz Kata és Panni 10 évvel ezelőtt saját bőrükön tapasztalták meg, hogy milyen Bécsben, magyarként megvetni a lábukat. Az új szolgáltatással elsődleges céljuk, hogy a magyar cégeket osztrák piacra segítésék, de ugyanúgy mentorálják azokat a nemzetközi vállalkozásokat, akik országunkban terveznek szerencsét próbálni.

A Business Jump keretében pénzügyi, adóügyi és jogi tanácsadás, vállalkozásindítás és- fejlesztés, állami támogatások és külső finanszírozás, cégalapítás és -bejegyzés, virtuális irodai és székhelyszolgáltatás, piac- és konkurenciaelemzés, marketing, ingatlan tanácsadás és letelepedéssel kapcsolatos segítséget is kaphatnak az osztrák piaccal szimpatizáló vállalatok, startupok és szabadúszók.

A közleményben kitértek arra, miért választották Ausztriát:

közeli, tőkeerős, hatékony és versenyképes adórendszere van,

Bécset pedig tíz éve a legélhetőbb európai városként tartják számon. 

Az ügyfélélmény-stratégiai tanácsadással foglalkozó Abilitymatrix nevű cég már idén elindult az osztrák piacon a Loffice és az Oppenheim Ügyvédi Iroda segítségével, ők és az Austrian Business Agency, a Vienna Business Agency és az LBG Adótanácsadó Iroda demónapot is szervez az új szolgáltatás kipróbálására. 

Borítókép: Loffice