Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Györkő Zoltán és Scheidler Balázs, a Balabit vezetői és társalapítói. Fotó: Orbital Strangers / Forbes archív

Két magyar kiberbiztonsági cég is csatlakozik a nemzetközi összefogáshoz, hogy biztonságosabbá tegyék az internetet

A hatvannál is több céget tömörítő csoport célja, hogy biztonságosabb hellyé tegye az internetet, ehhez pedig a kommunikációt és a tájékoztatást használja fegyverként.

A Balasys és a Cyber Services is csatlakoztak a Cybersecurity Tech Accordhoz, ami a világ egyik legnagyobb kiberbiztonsági szervezete – írja közleményében a Microsoft.

A Cybersecurity Tech Accord azonban csak a felhasználók és ügyfelek biztonságáért dolgozik, hivatalos irányelvei szerint kibertámadásokban és adathalászatban még kormányoknak sem nem nyújt segítséget.

A közösséget olyan jelentős vállalatok alkotják, mint a Microsoft, a Dell, az Oracle vagy akár a Cisco, és ehhez az impozáns névsorhoz csatlakozott most két magyar techcég.

CyberSecurity Tech Accord csatlakozási ceremóniája 2018. október 8-án Krakkóban. Fotó: Microsoft Magyarország

A Balasys a Balabit megoldásainak kizárólagos magyarországi forgalmazója, ami olyan vállalatokkal dolgozott, mint a Magyar Telekom vagy az Adobe. Az alapítók 2018 elején az év egyik legnagyobb exitjét hozták össze: a One Identity 27,5 milliárdot fizetett a cégért.

Az év legnagyobb magyar üzletei: akik lekörözték Csányit, Simicskát és Garancsit

A Cyber Services több ezer nemzetközi és kiemelt információbiztonsági projekt gazdája, ami az ENSZ-nek, az EU-nak és a NATO-nak is dolgozott, és többek között a kiberbűnözés elleni fellépés az egyik szakterülete. A magyar állami Eximbank által finanszírozott EXIM Növekedési Alapból 600 millió forintos tőkeinjekciót is kaptak 2017. augusztusában. A vállalkozásról részletesebben a Forbes Next 2017. első félévi különszámában írtunk.

Egy állami alapból 600 milliót fektetnek a kiberbiztonságba

„A Cyber Services és a Balasys révén két profi magyar biztonsági szolgáltató csatlakozik a kezdeményezéshez, amelyek fejlesztéseikkel és mindennapi hathatós munkájukkal eddig is sokat tettek a globális megállapodás közös céljaiért”

– mondta Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója.

Hogy a hétköznapi felhasználók mit látnak a Cybersecurity Tech Accord tevékenységéből, annyiban másodlagos, hogy ilyen magas szinteken a jövőbeli fejlesztések szempontjából hoznak fontos döntéseket. Ugyanakkor a „kiscica1234” és a „jelszó” jelszavak, illetve a hanyag felhasználók ellen egyetlen összefogás sem nyújt védelmet, így aki tudja, óvja a saját adatait!

Oszd meg!