Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Tankcsapda. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Egyértelműen Metallica akartam lenni – Lukács Laci a Tankcsapdából

2017 júliusában volt a Tankcsapda a Forbes címlapján. A debreceni srácok, akik jól menő és fenntartható üzletet csináltak a rock’n’rollból Magyarországon. Az idén 50 éves alapító-frontembernek, Lukács Lászlónak biztosan különleges volt a tegnapi nap. 

“Én egyértelműen Metallica akartam lenni, már nem zenei értelemben, az persze ízlés kérdése, de azért fogtam le az első húrokat 12 évesen, hogy kint állhassak, és ismert legyek”

– nyilatkozta tavaly nyáron a magyar Forbesnak Lukács Laci, a csapat frontembere. A mondat két ok miatt is fontos: egyrészt, ez volt a fordulópont, ami a zenekar “üzleti modelljét” illeti, másrészt a tegnapi nap miatt. Haladjunk sorban: ahogy ők mondják, “sok munkával koszos klubokban léptek fel”, ezzel pedig nem érték be, noha országosan ismertek voltak, feljebb akartak lépni. A dobos Fejes Tamás szegezte nekik a kérdést egy próbán: magyar szinten a Motörhead vagy a Metallica akarnak lenni? Márpedig Lukács azt mondta, ott akar lenni a mainstreamben is, mint rocksztár. Ez a hozzáállás lett a ma ismert Tankcsapda alapfilozófiája.

A Tankcsapda. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

A Tankcsapda. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

A második ok, ami miatt a fent idézett mondat fontos: a Metallica tegnap Budapesten lépett fel, és megörvendeztették a magyar rajongókat egy magyar számmal. A Tankcsapda A legjobb méreg című számát választották. Íme:

Megszenvedtek a magyar szöveggel, de végig nyomták, a közönség azért igyekezett segíteni. A Tankcsapda tagjai is ott voltak a bulin, nem tudták biztosra, hogy lesz ilyen betét, és az sem volt előzetesen biztos, hogyha egy magyar rock szerzemény előkerül, akkor az Tankcsapda lesz. Fejes Tamás, a zenekar tagja az Indexnek nyilatkozott, mint mondta, az idén ötvenéves 50 Lukács Laci meg is könnyezte a dolgot.

“Az, hogy a Metallica egy magyar számot játszik, a magyar rock ünnepe. Akkor is az lett volna, ha Omegát választanak, vagy Pokolgépet. Így persze sokkal személyesebb lett, Lukácsnak meg pláne. Ez egy színtiszta Lukács-szerzemény, se nekem, se Sidinek, se senkinek nincs sok köze hozzá, érthető, hogy így hatott rá”

– mondta Fejes az Indexnek.

Csodálkoznátok, mekkora lóvékra mondtunk nemet! – őszinte mondatok a Tankcsapda frontemberétől

Oszd meg!