A magazin

Csodálkoznátok, mekkora lóvékra mondtunk nemet! – őszinte mondatok a Tankcsapda frontemberétől

Forbes
2017. július 05. 2 perc olvasás

Milyen sportautó áll Lukács László garázsában,  és mi köze van a molos Hernádi Zsoltnak a zenekarhoz?

Megjelent a friss, júliusi Forbes, van benne Tankcsapda, Fish!, Halott Pénz, de körbeutaztuk a Balatont, és mutatunk 20 fintech céget is, amik még nagyot guríthatnak a közeljövőben. Keresd az újságárusoknál! 

forbes_cover_anim_04

 A pénz elköltéséről

Ha valaki ismer, az tudja, sosem éltem nagy lábon. Nem azért mondom, mert szégyellem a sportautókat, amik a garázsban állnak, hanem mert nincsenek sportautók.

A pénz csinálásáról

Ha van egy jó duma próba közben, már nem szégyellünk belőle pólót csinálni, és egy csomót eladni belőle.

A kezdetekről

Én egyértelműen a Metallica akartam lenni, már nem zenei értelemben, az persze ízlés kérdése, de azért fogtam le az első húrokat 12 évesen, hogy kint állhassak, és ismert legyek.

A megalkuvásról

Csodálkoznátok, mekkora lóvékra mondtunk nemet.

Egy meglepő barátságról

Volt már bennem vagy három sör, ott volt egy csávó, akit nem ismertem fizimiskáról. Megittunk két-három italt, tíz perc múlva már ott jártunk, hogy a 80-as évek második felének budapesti underground világáról beszéltünk, a Balatonról, az URH-ról, hogy milyen jó volt az Athéni szél és spártai eső, Európa Kiadó, majd miután mindezt jól megbeszéltük, háromnegyed órát dumáltunk, utána elment. Kérdezem, ki volt ez a tök szimpatikus csávó? Ő volt a molos Hernádi. Ne szívassatok már!

A Tankcsapdáról

A Tankcsapda zenéje nem egy cizellált valami. Engem a produkció vitt a színpadra, nem a gitározhatnék. A zenekarban évekig az enyém volt a szólógitár, szokták is kérdezni, hogy nem hiányzik-e a hathúros. Dehogy. Néha még a négy is sok.

A gázsiról

Nincs gázsi, bevétel van, aztán eldöntjük, mit csinálunk vele.

A pusztításról

Nem mondom, hogy kamaszkoromban nem rúgtam bele kukákba, de az értelmetlen pusztításnak vagy a hangszertörésnek sosem voltam híve. Jó, az öltözőben sem éppen összehajtott törülközőket hagyunk, de sose voltunk balhésak, sohasem dobtunk ki tévét az ablakon. Örültünk, hogy van a szobában.

 

Olvasnál többet arról, hogyan működik a zenekar, mennyi pénzt csinál, miért éri meg egy hangszergyártónak egyedi darabokat gyártani egy magyar bandának? A polcokon már megtalálod a magazint!