Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Legkorábban április 12-én nyithatnak az iskolák, nincs még döntés a boltzárról

Ha már látjuk a nyitás dátumát, elkezdik oltani a pedagógusokat is. 650 ezer nyugdíjas még nem regisztrált oltásra, őket levélben kérik, hogy tegyék meg.

Ha eléri a 2,5 milliót az átoltottak száma, akkor egy héten belül megnyithatnak az iskolák és óvodák. Ez legkorábban április 12-e, esetleg április 19-e. Ha már látják a nyitás dátumát, előtte egy héttel kezdik meg a pedagógusok oltását, de csak önkéntes jelleggel – erről beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a ma délelőtti Kormányinfón. Azt azonban hangsúlyozta, hogy

jelenleg lazítani nem tudunk, mert nagyon aggasztóak a mostani számok.

A reggeli adatok alapján szerdán 9637 új fertőzöttet találtak, 272 ember hunyt el és 1467-en vannak lélegeztetőgépen, 44-el többen, mint egy nappal korábban.

Orbán Viktor belengette a boltzár újragondolását

A részleges boltnyitás kérdésében ugyanakkor még nincs döntés. Orbán Viktor keddi videója alapján sokan arra számítottak, hogy a kormány mára megfontolja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatait.

Azonban a mai Kormányinfón azt mondta a tárcavezető, az operatív törzs csak a holnap reggeli ülésen dönt a kérdésben. Az ülésen részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is.

gulyás gergely

Gulyás Gergely: Aggasztó a helyzet. Forrás: M1

Az iparkamara azt javasolta, hogy minden boltban, üzlethelyiségben és szolgáltatási térben tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhasson ahelyett, hogy teljesen be kellene zárniuk. Kétséges, hogy dönt a kormány, Gulyás szerint ugyanis a kabinet attól tart, hogy húsvét előtt nagyon feltorlódnak a vásárlók az üzletekben, ha kinyithatnak, így pedig a járvány terjedésének kedveznek.

Jelenleg 650 ezer olyan nyugdjías van, aki nem regisztrált az oltásra, őket levélben kérik majd az illetékesek, hogy oltassák be magukat.

Borítókép: M1

Magyarország átvette a vezetést az uniós halálozási listán, kemény hetek előtt állunk

Oszd meg!