rövid hír

Leírhatatlan színű Lamborghinit árverez el a NAV, plusz egy Bentley-t és két Porschét

Forbes
2021. szeptember 08. 1 perc olvasás

Hamarosan olyan Lamborghini, Bentley és két Porsche kerül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal árverésén kalapács alá, amelyeknek tulajdonosai több milliárd forintnyi áfát csaltak el.

Az autógyűjtők álmait, egy Lamborghini Aventador-t, egy Bentley Continental-t, egy Porsche Panamera Turbo 971-et, és egy Porsche Panamera 971-et hirdet meg a NAV a legújabb árverésén.

Mint a Telex megírta, a rendhagyó árverési tételek egyik gazdája az az impresszív autóflottával rendelkező vállalkozó, aki első körben azzal került be az újságokba, hogy menő sportkocsijait maszkos jótékonykodásra használta a koronavírus-járvány első hulláma idején. Másodjára már arról számoltak be a lapok: ugyanez az ember gigantikus áfacsalásban érintett – ezért egyebek mellett a drága autóit is lefoglalja a NAV.

Az ügy mostanra odáig jutott, hogy az elkobzott rózsabogárszínű Lamborghini Aventador és fekete Bentley Continental kalapács alá kerül a NAV árverésén.

Mind a négy kocsi makulátlan állapotban van. A legolcsóbbra pedig már 15 millió forintért lehet licitálni.

A szokatlan árverésről Varga Mihály pénzügyminiszter is posztolt a Facebookon, azt írta, hogy az adócsaló bűnszervezetek károsítják a tisztességes vállalkozókat is, de szerencsére „gazdaságfehérítő intézkedésekkel az elmúlt években több mint kétezer milliárd forint többletbevételhez jutott a költségvetés”.

Borítókép: a NAV Facebook-oldala