Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kosárcsapat, cipőmárka, kórház- Michael Jordan rendelőintézetet nyitott szülővárosában

A kosárlegenda igazi változást szeretne hozni a szülővárosába, mert látja, hogy az egészségügy komoly probléma. Az első szárny 7 millió dollárjába került, nemsokára megépül a második is.

Michael Jordan egészségügyi intézetet nyitott szülővárosában, az észak-karolinai Charlotteban biztosítás nélküli vagy alulbiztosított betegek számára –  közölte a CBS. Az NBA-legenda és a Charlotte Hornets kosárlapdacsapat tulajdonosa maga vágta el a szalagot a Michael Jordan Családi Egészségügyi Intézet nevet viselő klinika nyitóünnepségén. Két éve, az építkezés kezdetekor, Jordan potom 7 millió dollárral (2 milliárd forint), támogatta a munkálatokat, később megépül a második szárny is.

Beszédében azt mondta:

„nem a pénz okoz gondot, hanem az elköteleződés súlya, szeretném, ha ez a lépés igazi változást hozna.”

A rendelőintézetben 12 vizsgáló, egy röntgenszoba és egy gyógytornaterem van, azon a környéken épült, ahol felmérések szerint a legnagyobb hiány van betegápolókból. Egy másik, Berkeley és Harvard egyetemi tanulmány Charlotte városát utolsó helyre sorolta a társadalmi és gazdasági mobilitásra képes nagyvárosok között.  

A Novant Health észak-karolinai egészségügyi szolgáltató szerint nem is csak a betegek ellátásában segít majd az új intézet, hanem az élelmezés, lakhatás és oktatás fejlesztésében is. Szociális munkások fogják a pácienseket továbbirányítani a számukra szükséges átfogó szolgáltatosok felé.

Az amerikai Forbes 2018-as gazdaglistáján Michael Jordan a 4. helyen szerepelt, 1, 7 milliárd dolláros (503 milliárd forint) vagyonával.

Borítókép: unsplash.com

"Könyvelővel, ügyvéddel legyél jóban!"

Simán Kristóf, a Statzup alapítója