Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Freddie Collins// Unsplash

Ők Amerika leggazdagabb hírességei 2018-ban

Amerika tíz leggazdagabb hírességének összesen 18,7 milliárd dolláros vagyona több mint Izland GDP-je – derült ki az amerikai Forbes felméréséből.

A lista élén a Star Wars szülőapja, George Lucas áll a maga 5,4 milliárd dolláros vagyonával, melynek jelentős része abból származik, hogy korábbi cégét, a Lucasfilmet még 2012-ben 4,1 milliárd dollárért felvásárolta a Disney.

Lucast szintén egy filmes követi, egészen pontosan Steven Spielberg (3,7 milliárd dollár), majd őket követi a médiamogul Oprah (2,8 milliárd dollár). A lista negyedik helyén az egykori kosárlabdázó Michael Jordan tanyázik (1,7 milliárd dollár), aki szép összegeket seper be a cipőbizniszének hála.

Új szereplő a listán Kylie Jenner, akinek 900 millió dollárja elég volt ahhoz, hogy a világ legfiatalabb self-made milliárdosa legyen. A 21 éves celeb vagyonának nagy része két éve alapított kozmetikai cégéből származik.

Ők a világ leggazdagabb 30 év alatti hírességei

Jenner az ötödik helyet Jay-Z-vel osztja meg, akinek Armand de Brignac pezsgője, D’Ussé konyakja, Roc Nation nevű szórakoztató vállalkozása és a Tidal streaming szolgáltatás hozza a legtöbb pénzt a konyhára.

Amerika leggazdagabb hírességei 2018-ban:

1. George Lucas

5,4 milliárd dollár

2. Steven Spielberg

3,7 milliárd dollár

3. Oprah Winfrey

2,8 milliárd dollár

4. Michael Jordan

1,7 milliárd dollár

5. Kylie Jenner

900 millió dollár

5. Jay-Z

900 millió dollár

7. David Copperfield

875 millió dollár

8. Diddy

825 millió dollár

9. Tiger Woods

800 millió dollár

9. James Patterson

800 millió dollár

Az összegek nem tartalmazzák az adókat és az egyéb járulékos költségeket.

Oszd meg!