Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ha eddig Modernára vagy Pfizerre vártál, eljött a te időd

A koronavírus tájékoztató oldal mai Facebook-bejegyzése szerint Pfizer, Sinopharm, valamint még egy kevés Szputnyik vakcinára is lehet időpontot foglalni.

Sőt, egyes budapesti oltópontokon Janssen és Moderna vakcina is elérhető. Időponthoz itt lehet jutni. Az oltási kampány keretében, jellemzően Sinopharm vagy Szputnyik oltásra lehetett időpontot foglalni a regisztráltaknak, de májusban már voltak pfizeres akciók is. 

Ismét lehet Pfizer vakcinára jelentkezni, most sms-re sem kell várni

Szintén a koronavírus kormányportál Facebook-oldalán olvasható, hogy a regisztráltak 90 százaléka már felvette az oltást, félmillió regisztrált viszont még nem.

„Őket SMS-ben is arra kérjük, hogyha még nincsenek beoltva, akkor vegyék fel mielőbb a kapcsolatot a háziorvosukkal vagy foglaljanak az interneten időpontot”, írták. 

A tájékoztató oldal a külföldi szállításokra nem tér ki, a G7 gazdasági hírportál szintén mai cikke szerint azonban az oltások számára vonatkozó adatsorok arra utalnak, megindulhatott a Pfizer és Moderna vakcinák külföldre szállítása.

Borítókép: CDC // Unsplash

Oszd meg!