Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Oszkó Péter a Forbes Flow üzleti fesztiváljának szekciójában

A 65 milliós ötlet: így lehet E-sport a sakkból

Az újgenerációs sakkplatformot építő startup, a Kontra Chess Zrt. seed (magvető) fázisban 65 millió forintot kapott az Oxo Labs befektetési programjának és egy társbefektetőnek köszönhetően – közölte a társaság a Forbes.hu-val.

A vállalat egy e-Sport jellegű, pénzen alapuló sakkplatformot fejleszt, jelenleg a béta-verziót teszteli és további tőkeemelésen dolgozik annak érdekében, hogy a KontraChess-élmény mobilra optimalizált verzióban is elérhető legyen.

A KontraChess sakkot a világszínvonalú Speed, Blitz, Bullett és Ultra-Bullett sakkjátékok rövid időkontrolljaival játsszák. Valamennyi játék úgy kezdődik, hogy a két játékos megteszi tétjét, akár virtuális, akár valódi valutában. Ha a meccs alatt az egyik játékos úgy érzi, ő áll nyerésre, rákontrázhat az ellenfélre a “Kontra” gomb megnyomásával, dupla vagy semmi alapon.  A kevesebb időhúzással járó konstrukció szórakoztatóbbá és pörgősebbé teszi a játékot.

„Az a célunk, hogy az egyébként is nagy tiszteletnek örvendő játékot még izgalmasabbá, divatosabbá és elérhetőbbé tegyük azáltal, hogy az online e-Sportok tartományába helyezzük. Hisszük, hogy a versenyzés új szintjére emeljük a sportágat azáltal, hogy a fogadási rendszer, ezáltal a pénznyerés nem csak egy, a játék menetén kívülálló elem, így a játékosok már meglévő arzenálja egy új fegyverrel gyarapodik” – mondta el Pepe Lopez Waldron, a KontraChess társalapítója.

Az OXO Labs a közép-kelet-európai globális piacra készülő startupokat segíti akcelerátorprogrammal, tapasztalt csapattal, technológiai szakértelemmel, termékfejlesztéssel, üzleti-, pénzügyi-, marketing- és kommunikációs stratégiával. A csoportot alapító Oszkó Péterrel tavaly novemberben készítettünk egy nagy interjút új terveikről.

Oszkó: volt egy illúzió a piacon, hogy a Jeremie-ből csak a hülye nem tud pénzt csinálni

„A KontraChess sakkjátéknak gazdag történelme van Magyarországon, mint táblán játszott játék. Nagyon sok magyar sakkozó örül annak, hogy a globális online e-Sport világába helyezzük át ezt a sakkformát, hiszen ezáltal a magyar sakk világszinten újra reflektorfénybe kerül. A csapatunk nagy része magyar vagy már régóta itt él az országban, ezért amikor befektetési partnert választottunk, nagyon fontos volt számunkra, hogy megtartsuk a magyar szálat is” – mondta el Matt Di Giorgio, a KontraChess ügyvezető igazgatója.

A következő hat hónapban a KontraChess egy mobilra optimalizált terméken dolgozik, amely iOS és Android felhasználók számára is elérhető lesz az App Store-ban és a Play Store-ban.

Először csak egy virtuális valutával működő, majd októbertől – ahol engedélyezett – egy valódi valutával kiegészített verzió érhető majd el.

„A KontraChess egy Full Tilt és magas téttel bíró sakkjáték, amelyet kifejezetten az online sportgeneráció játékosai és nézői számára fejlesztettünk – ez egy gyors tempójú, mentális küzdősport. A KontraChess több mint játék és jelentősen emeli a mérkőzések intenzitását” – tette hozzá Di Giorgio.

 

Borítókép: Oszkó Péter  (OXO csoport, alapító) a Forbes Flow üzleti fesztiváljának szekciójában. 

Oszd meg!