Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kiengedték Bige Lászlót a házi őrizetből

Az ügyészség kétszer fellebbezett ellene, de ezeket a Törvényszék végül elutasította.

Már nem áll kényszerintézkedés hatálya alatt Bige László, az ország 12. leggazdagabb embere. A hírt a Nitrogénművek tette közzé. Először március 24-én szüntette meg a házi őrizetet a Nyíregyházi Járásbíróság, ez ellen hosszas eljárásban kétszer is fellebbezett az ügyészség, de végül a Nyíregyházi Törvényszék elutasította ezeket és helybenhagyta a járásbíróság döntését.

Műtrágyakirály, vegyipari guru, csavaros eszű üzletember. Kicsoda Bige László?

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe még decemberben vették őrizetbe Bigét. Az ügyészség börtönt kért és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta vele szemben, még vádat is emeltek. Több anyagban is foglalkoztunk az üggyel, portrét is írtunk a műtrágyakirályról.

„Nem szeretek gazdag ember lenni egy szegény országban” – Bige László kipakolt, itt vannak a legmeglepőbb gondolatai

Az eljárás nem érintette cégeinek teljesítményét, brutálisan jó évet zártak az érdekeltségei. A Nitrogénművek Zrt. EBITDA-mutatója 23,05 milliárd forintos szintet ért el 2020-ban, amely 31 százalékos növekedés az előző évhez képest. A társaság árbevétele 7,7 százalékkal nőtt, 94,7 milliárd lett, az adózott eredményük pedig 3,59 milliárd forint lett (2019-ben 1,06 milliárddal zártak). Bige korábban már beszélt arról, hogy cégcsoportja jó évet zárt tavaly.

A péti Nitrogénművek tulajdonosa, Bige László. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers
A péti Nitrogénművek tulajdonosa, Bige László. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Borítókép: Partizán

Oszd meg!