Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Karikó Katalin ma veszi át a „spanyol Nobel-díjat”

A spanyol királyi család jelenlétében ma este adják át az Asztúria Hercegnője Díjat Karikó Katalinnak, a – többek között – Széchenyi- és Lasker-díjjal is kitüntetett világhírű biokémikusnak.

Az egész hetet Asztúria Hercegség fővárosában töltötte Karikó Katalin. Oviedóban az úgynevezett Díjhéten is a tudományt népszerűsítette a koronavírus-járvány megfékezésére hivatott mRNS vakcinák gyors kifejlesztéséhez hozzájáruló kutató. A városban például ismeretterjesztő előadást is tartott.

Az Asztúria Hercegnője Díj átadó ünnepségének ceremóniáját a University of Szeged Facebook oldalon közvetíti a Szegedi Tudományegyetem is. A „spanyol Nobel-díjnak” is nevezett kitüntetés gálájáról készült felvétel ma 18 óra 30 perctől elérhető a közszolgálati Televisión Española (TVE) online felületén.

Borítókép: Karikó Katalin arcképével díszített tűzfal Budapesten. 

Oszd meg!