Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Lassan egy hete már nem Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere

Súlyos milliárdokat bukott az Amazon ura, eközben a luxusmárkák királya az élre állt.

Miután az Amazon részvényei 7,6 százalékot zuhantak a cég második negyedévi eredményeinek hírére, a főrészvényes Jeff Bezos 13,9 milliárd dollárt vesztett – írja a Forbes.com.

Noha Bernard Arnault francia milliárdos, a luxustermékeket tulajdonló LVMH-csoport fő részvényese is 2,9 milliárd dollárt veszített a részvényei értékének 1,4 százalékos csökkenése miatt, a mérleg az ő javára billent át.

Arnault jelenleg 192,9 milliárd dolláros vagyonával a Forbes milliárdos listáján az első helyen, vagyis 500 millió dollárral a most második Bezos előtt áll.

Bernard Arnault, az LVMH luxuscégcsoport vezére és résztulajdonosa. Fotó: Jeremy Barande // Wikimedia Commons
Bernard Arnault, az LVMH luxuscégcsoport vezére és résztulajdonosa. Fotó: Jeremy Barande // Wikimedia Commons

A két milliárdos májusban és júniusban is helyet cserélt, de a legutóbbi 50 napot Bezos vezette.

A járványhelyzet nyertese

Mivel a luxusmárkák iránti kereslet robbanásszerűen növekszik a feltörekvő országok, köztük Kína piacán, a járványhelyzet nemhogy megrengette a céget, hanem ez idő alatt példátlan növekedést produkált.

Egyetlen év alatt közel 100 milliárd dollárral nőtt a LVMH-csoport részvényeinek értéke.

A vállalatban Arnaultnak 47 százalékos részesedése van. Olyan világmárkákat birtokolnak, mint a Louis Vuitton, a Moët & Chandon, a Dior, és az ékszereiről ismert Tiffany.

Az Amazon továbbra sem rossz üzlet

Mielőtt bárki azt hinné, az Amazon távolról sem vált kudarcos vállalattá, a második negyedévben 27 százalékkal magasabb bevételre tett szert, mint a járvány alatt 2020-ban. A befektetői várakozások azonban magasabbak voltak, miután az első negyedéves növekedés 44 százalék volt.

Kiemelt kép: Kép: Twitter // Jeff Bezos

Jeff Bezos az űrutazásáról: ez nem egy úri hóbort, a jövőért teszem


Oszd meg!