Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Járványhelyzet: több vakcina érkezik keletről, megnyújtják a veszélyhelyzetet

Az Országgyűlés ma szavaz a járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbításáról, ami különleges jogi eszközöket ad a kormány kezébe további félévre. Reggel Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette, több kínai vakcina érkezik.

Már elindult a vakcinákkal teli gép Pekingből 

A szerződésben vállaltnál korábban és több koronavírus elleni vakcina érkezik Magyarországra Kínából – jelentette be az éppen Jakartában tartózkódó külgazdasági és külügyminiszter reggel a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a videóban azt mondta, hogy a szerződés szerint február végéig félmillió kínai vakcina érkezett volna Magyarországra, de most, február közepén 550 ezer vakcinát szállítanak (a kormánygép tegnap hajnalban indult a szállítmányért).

A 84 hűtőkonténerben tárolt 550 ezer vakcinát már bepakolták a repülőgépbe, amely már útban van Pekingből Budapestre.

Kötelezhet-e a főnököm arra, hogy beadassam a Covid-19 elleni oltást?

Események Budapesten: tovább nyújtják a vészhelyzetet

Az Országgyűlés ma a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdi tárgyalni – áll az MTI összefoglalójában.

A parlament idei első ülésének második, egyben befejező napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal indul.

Ezt követően tartanak általános vitát az igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztéséről. Varga Judit indítványában

a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot.

Hangsúlyozva, hogy a kabinet alapvető célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.

A koronavírus nem viccel: újra egyértelműen felszálló ágban a járvány Magyarországon


Az ülésnap további részében általános vitát tartanak a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség 2019-es tevékenységéről, valamint az innovációért és technológiáért felelős miniszter nemzeti adatvagyonról szóló törvényjavaslatáról is.

Oszd meg!