Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hajnalban elindult az állam egyik gépe a kínai vakcinákért

Kedden délben tér haza a ma hajnalban elindult repülő, 550 ezer vakcina lesz rajta. 

Szijjártó Péter külügyminsizter Facebook-oldalára került fel a videó, melyben Menczer Tamás, a tárca államtitkára beszél arról, a magyar állam ma hajnalban elinduló gépe keddre ér haza a fedélzetén 550 ezer kínai, Sinopharm vakcinával, ez 225 ezer ember beoltására lesz elegendő. 

Érkeznek a vakcinaszállítmányok

Menczer kiemelte, a világban már több mint 30 millióan kapták meg ezt a szérumot, a szomszédos Szerbiában már közel 500 ezren. Ennek dokumentációját és gyártóhelyét is megvizsgálták magyar szakemberek.

A koronavírus nem viccel: újra egyértelműen felszálló ágban a járvány Magyarországon

A kormányfő korábban arról beszélt, a kínai szállítmánynak köszönhetően elérhető, hogy húsvétra 2 millió magyar kapjon oltást a koronavírus ellen. 

Közben múlt héten újabb szállítmány érkezett az Astrazenecától is, ezzel is oltanak már. Az EU-s vakcinabeszerzés akadozik, de már tavaly decemberben arról is beszéltek Brüsszelben, hogy áprilisban lehetnek tömegesen elérhetőek az EU által lekötött vakcinák (Biontech, Astrazeneca).

A kormány a múlt héten jelentett be, hogy érkezik a védettségi igazolvány, amit nemcsak a beoltottak kaphatnak meg

Oszd meg!