Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ismert ügynökség tulajdonosait gyanúsítják fiktív számlák befogadásával

Egy kisebb kereskedelmi cég akadt fent a NAV országos nyomozásában, a gyanú szerint számlákat fogadtak be egy bűnszervezettől, ami 6 milliárdos számlagyárat működtetett. Az érintett cég tulajdonosai jól ismertek a hazai üzleti életben. 

A Kreatív információi szerint adóhatósági nyomozás indult az eladáshelyi, azaz áruházi értékesítés-támogatással foglalkozó HPS Trade Kft. ellen: a NAV nyomozói múlt héten kiszálltak a cég szigetszentmiklósi telephelyére, ahol adathordozókat foglaltak le.

A másik médiaipari szaklap, a Media1 később már arról írt, egy országos rajtaütési akció részeként a HPS Group két alapítóját, P. Gergelyt és M. Zitát, illetve házkutatásra és bankszámlák zárolására is sor került a múlt héten. Az érintettek jelenleg a HPS Group Kft.-vel azonos székhelycímre bejegyzett HPS Trade Kft. vezetői, rajtuk kívül a HPS Trade Kft. könyvelőjét is elvitték. (Az ügyészség az eljárást megerősítette, személyiségi jogokra hivatkozva a gyanusítottakról nem adtak felvilágosítást.)

A HPS Trade a gyanú szerint milliárdos értékben fogadott be fiktív számlákat egy bűnszervezettől, ez az a 6 milliárdos számlagyár, amire a NAV szintén a múlt héten csapott le. 

A Kreatív elérte a HPS Group ügyvezetőjét, Sipos Dávidot, aki elmondta: a reklámügynökség, tehát a HPS Group, a HPS PR, a HPS X és a HPS Event nem érintett az ügyben, ezen cégek működése zavartalan. „Minden megy tovább, és kiszolgáljuk az ügyfeleket. Ennek ellenére reputációs szempontból hatalmas csapás ez” – mondta Sipos.

A 2009-ben alapított HPS Trade Kft. az elmúlt években alig mutatott életjelet, de a Bisnode cégadatbázisa szerint 2019-ben több nullás év után hirtelen 404 milliós bevételt könyvelt el, adózott eredménye pedig 349,4 millió forint volt. A cég  tulajdonosai között van Porkoláb Gergely, Martényi Zita és Vekkel László.

A tulajdonosi kör egy másik, korábbi befektetésével, az Areon divatmárkával 2017 áprilisában címlapsztorinkban foglalkoztunk, a divatcégben ma már nem érdekeltek a HPS-alapítók, abba az Eximbank tőkealapja és az állami Széchenyi Alapok szálltak be a divattervező-alapító, Áron Eszter mellé. 

Borítókép: a HPS Trade telephelye. Google Street View

Oszd meg!