Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Így kapott egy pincér tegnap 1000 dolláros borravalót

Az áldozatkészséget nem mindig honorálják, de Shirell Lackeyt  vendége busásan megjutalmazta.

Egy country énekes 12 dollárért fogyasztott az észak-karolinai Greensboro-beli Waffle House reggelizőben, a végén mégis ezer dollárral többet hagyott ott, annyira lenyűgözte Shirell Lackey odaadó munkája – erről maga a pincérnő beszélt a Fox 8-nak.

Lackey ugyanis dupla műszakot teljesített aznap, munka közben pedig csecsemő korú gyerekével is foglalkozott, amikor a munka engedte.

A pincérnő szerint a zenész igazi sztár az Egyesült Államokban, de külön kérésére nem mondta meg a médiának, hogy kitől kapta a busás borravalót.

„Úgy gondolhatta »Meg kell tisztelnem egy anyát, aki mindent megtesz azért, hogy támogassa a gyermekét egy olyan társadalomban, mikor az emberek már nem is akarnak többé dolgozni«”

– írta le a helyzetet Lackey, hogyan kapta a borravalót.

Útkeresőben a munkaerőpiac

A Business Insider a történethez hozzátette, az amerikai vállalkozások komoly munkaerőhiánnyal küzdenek. A cégvezetők és sok polgár a munkanélküliek relatív magas száma alapján arra a következtetésre jut, hogy lustaságból „senki nem akar dolgozni”.

A lap által megszólaltatott cégvezetők némelyike viszont arról beszélt, hogy nem az emberek a lusták, hanem a munkáltatók nem fizetnek elég magas bért és juttatásokat (miközben a megélhetési költségek emelkedtek), ezért nehéz munkaerőt találnia másoknak.

Kiemelt kép: Fox 8

Oszd meg!