Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Idéntől a magyar apáknak is jár a fizetett szülési szabadság az egyik multinál

A Vodefone-nál idén júliustól 16 hét fizetett szabadságra mehetnek azok a kisgyerekes szülők is, akiknek a párja vette igénybe a szülési szabadságot. Örökbefogadók is igényelhetik.

A családdá válás kiemelten fontos időszakában 16 hetes fizetett szabadságot biztosít a szülési szabadságot igénybe vevő fél partnere számára is Vodafone Magyarország értesült a Forbes szerkesztősége a vállalat közleményéből.

A juttatás kiegészíti a törvényileg előírt szülési szabadságot: ha az anya veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az apa veheti igénybe, ha pedig az apa veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az anya kérheti.

A juttatás 16 hét, 100 százalékos fizetett szabadságot biztosít, és 2020. júliustól igényelhetik a Vodafone alkalmazottai.

A vállalat mindezeken felül a szülési szabadságon lévő kollégái juttatását kiegészíti a gyermekgondozási támogatás és a szülési szabadság előtti munkabér különbözetével. A kedvezményt örökbefogadó szülők is igénybe vehetik.

A program célja, hogy senkinek se kelljen lemondania az együtt töltött időről a gyermek születését követő érzékeny időszakban.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta, felismerték azt a problémát, amelyre az elmúlt évek kutatásai is felhívják a figyelmet: míg a nők a karrierjükben érezhetik úgy, hogy nem tudják igazán megmutatni, mire képesek, addig a férfiak ugyanezt élhetik át, amikor bővül a család.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. // Fotó: Vodafone.hu

„Négygyermekes anyukaként és vállalatvezetőként pontosan tudom, milyen sok múlik azon, ha egy munkahely támogatóan áll a családalapításhoz, és nem várja el, hogy az ember kompromisszumot kössön a szakmai fejlődése és a magánélete között. Mi a Vodafone-nál hiszünk abban, hogy mindenkit azonos lehetőségek illetnek meg” – mondta a vállalatvezető.

A márciusi Forbes magazinban mi is kiemelten foglalkoztunk a nemek közötti esélyegyenlőséggel. A friss lapszámban található a legbefolyásosabb nők listája is. Lapozz bele a magazinba!

 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."