Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Taun Stewart // Unsplash

Hónapokon belül ötödszörre emelték a Teslák árát, Elon Musk elmondta, miért

Egy elégedetlenkedő Twitter-felhasználónak írt válaszból derült ki, miért drágulnak az autók.

„Egyáltalán nem tetszik a Tesla által vett irány az áremelésekkel, amik mellett még a gerinckímélő hátsóüléseket is eltüntetik például” – írta egy Twitter-felhasználó a közösségi oldalán hétfőn.

A Tesla-alapító Elon Musk hamarosan válaszolt a felhasználónak.

A tweetjében „az ellátási láncra nehezedő egész iparágra kiterjedő nyomást” nevezi meg okként. Szerinte különösen a nyersanyagok hiánya miatt kell árakat emelni.

Az ötödik áremelés

Májusban a Tesla ötödik alkalommal emelte néhány hónapon belül a Model 3 és a Model Y árát, mutatott rá az Electrek. Arra pedig áprilisban Musk már utalt, hogy ritkán tapasztalható beszállítói problémákkal néznek szembe a cégnél. Akkor főleg a globális csiphiányt kárhoztatta. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ezen a gondon jórészt már sikerült túllépniük.

A gerinckímélő ülés változtatásáról egyébként tweetjében Musk azt írta, azt csak az anyósülésről tüntették el, a Model 3-ból és a Model Y-ból, mert ott egyébként sem volt értelme, a hátsóüléseken pedig eleve nem is volt.

Borítókép: Taun Stewart // Unsplash

Oszd meg!