Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hibrid variánsnak tűnt a vietnami mutáns, de másról van szó

Jobban megvizsgálták a Vietnamban fertőző covidvírust a WHO szakértői.

A brit és az indiai keverékeként eddig ismert vietnami hibrid mutáns mégsem igazolható, a WHO szakértői szerint ez a vírus nem különbözik annyiban a többitől, hogy önálló variánsként lehessen számon tartani. Ezt az egészségügyi világszervezet szakértői csütörtökön közölték a Nikkei nevű lappal.

Azt is hozzátették ugyanakkor, hogy a koronavírus Vietnamban terjedő változata erősen fertőző és veszélyes, a legjobban mostanában már Delta néven emlegetett indiai mutánshoz hasonlít.

„Ez azt jelenti, hogy nincs extra riadókészültség Vietnamban azon a fenyegetettségen felül, amit a Delta variáns eddig is jelentett a régióban.”

A 100 millió lakosú délkelet-ázsiai ország sokáig sikeresen védekezett a járvány ellen, de április végén magasabb ütemre váltott a betegség terjedése. Eddig összesen 7870 covidfertőzöttet regisztráltak a pandémia kezdete óta, 49 halálesettel.

Oszd meg!