A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Kép: CTV News YouTube

Hatalmas Apple-rajongó lehet a letartóztatott Huawei-fejes

Kínos esetről számolt be a Bloomberg: Meng Van-csóu, a Huawei Kanadában letartóztatott pénzügyi igazgatója Apple-cuccokkal a táskájában került hatósági kézre.

Meng egy iPhone 7 Plust, egy MacBook Air és iPad Prót is magánál tartott, ezek mellett találtak nála egy Huawei Mate 20 RS-t is.

A Bloomberg figyelmeztet, hogy mindez annyira nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy Kanadában és az Egyesült Államokban nehéz belebotlani a Huawei termékeibe (ez megmagyarázza azt is, hogy miért egy relatíve régi iPhone volt a pénzügyi vezetőnél).

A sztori nem is azért kellemetlen, mert Van-csóu egy konkurens gyártó készülékeit használta, hanem mert a Huawei korábban már büntette meg alkalmazottjait efféle fiaskóért.

Két dolgozótól például megvonták a fizetést, miután a cég újévi köszöntő tweetjét egy „via Twitter for iPhone” kommenttel küldték ki.

Van-csóu egyébként nemcsak nagyfőnök a gyártónál, hanem a cégelnök Zsen Cseng-fej lánya is. A kínai céget hosszú ideje vádolják kémkedéssel, az amerikai kormány szerint a vállalat termékei nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek – erre a szövetségeseik figyelmét is rendre felhívják.

Mindeközben a Huawei nemcsak tagadja a vádakat, de perli az amerikai kormányt is, javában építi az európai 5G-t, és éppen bejelentette legújabb csúcskészüléke, a Mate 30 Pro magyarországi árait: a 128 gigabájtos modell 315, a 256 megás 345 ezer forintba kerül majd.

A Huawei-botrányról az alábbi cikkekben írtunk bővebben.

Az európai 5G-s hálózat kiépítéséért folyó harc állhat a Huawei-botrány hátterében

A Huawei beperli az Egyesült Államok kormányát, Kína pedig hivatalosan is beáll az óriáscég mögé

Kép: CTV News YouTube

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő