Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hasít Mészáros Lőrinc vasútépítő cége, 20 milliárd forinttal több megrendelést kapott

Közel 20 százalékkal nőtt a szerződésállománya a vasútépítéshez kapcsolódó infrastruktúra-építéssel foglalkozó R-Kord Építőipari Kft.-nek.

A vasútépítéssel összefüggő biztosító- és távközlő berendezések, valamint vasúti felsővezeték építésére, karbantartására, tervezésére és engedélyeztetésére specializálódott építőipari vállalat, az R-KORD Építőipari Kft. aktív szerződésállományának értéke közel 20 százalékkal, azaz további 20,3 milliárd forinttal bővült a 2018. június 30-i értéknaphoz képest – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján az Opus Global Nyrt.

Többségi tulajdonrésze, 51 százaléka a 2018-ban végrehajtott tőkeemelési sorozat részeként került az Opus Global portfóliójába, a társaság igazgatósága 2018 novemberében fogadta el az építőipari vállalat 2018. június 30-i fordulónapra meghatározott piaci értékét. Az értékeléskor a társaság szerződésállománya 103,6 milliárdra rúgott, ami így 20 milliárd forinttal nőtt június óta.

A vasútépítési tendereken rendre jól szereplő építőipari cég dolgozik többek közt a Püspökladány-Ebes vasútvonal felújításán és az észak-balatoni vasút villamosításán is. A legutolsó lezárt üzleti évben, 2017-ben több mint 36 milliárd forintos árbevétel mellett 7,5 milliárdos adózott eredményt ért el. A társaság középtávú célja, hogy határokon átnyúló vasútfejlesztési projekteken keresztül kiterjessze tevékenységét a közép-kelet-európai régióban is.

Az elmúlt egy év során több cég is bekerült az Opus portfóliójába: az R-Kordon és Mészáros Építőipari Holdingon túl a Viresol keményítőgyár többségi pakettjét, a Kall Ingredients izocukorgyárat, valamint a Mátrai Erőmű mögötti cégeket is apportálták. Idén pedig a Puskás Ferenc stadiont építő ZÁÉV Zrt. is bekerült a holdingba.

Újabb építőipari óriás lett Mészáros Lőrincé, ő fejezi be az új Puskás stadiont is

Magyarország 50 leggazdagabb embere – már nem Csányi az első

Oszd meg!