Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

microsoft csúnya pulcsi

Gyorsabban elfogyott a csúnya pulcsi, mint az Xbox – meglepő sikerek a Microsoftnál

A cég minden karácsony előtt előrukkol a maga kötött rettenetével, az idei évben a ruhadarabot még a konzoloknál is gyorsabban elkapkodták a vevők.

A tavalyi kollekción a Windows 95-nek és a Windows XP-nek állítottak emléket, az idei évben az ingyenes művészeti szoftver, a Microsoft Paint volt a soros. Az otromba darabokért a rajongók 70 dollárt sem sajnáltak kiadni, a limitált széria gyorsan elfogyott – írja az amerikai Forbes.

A Forbes.com szerint a Microsoft régóta jó kapcsolatot ápol az esztétikailag megkérdőjelezhető kötöttáruval. A cég kezdeti időszakában például maga az alapító, Bill Gates gyakran viselt borzalmasabbnál borzalmasabb pulóvereket.

A PR-fogás jó ügyet szolgál, a pulcsikból származó bevételt minden évben jótékonykodásra szánják.

Idén a Girls Who Code nonprofit szervezet kapja a pénzt, akik azon dolgoznak, hogy minél több nő dolgozhasson az informatika világában. Bill Gatestől egyébként sem áll távol a jótékonykodás, feleségével közösen övék a világ legnagyobb jótékonysági alapja, a Bill & Melinda Gates Foundation.

fotó: Microsoft


Las Vegas az a hely, ahol a pénz tényleg tud beszélni. Azt mondja: viszlát.