Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Rákgyógyszert fejlesztő céget vett a Pfizer

A Pfizer már korábban is befektetett a többek között a vérrák ellen gyógyszert fejlesztő kanadai Trilliumba, most azonban teljes egészében megvette a  gyógyszergyártót. 

A Trillium összesen 2,26 milliárd dollárnyi részvénypakettjének megvásárlását jelentette be hétfőn a Pfizer – írja a Reuters. A Pfizer a részvényeket 18,5 dolláros névértéken vásárolja fel.

A koronavírus elleni mRNS-oltóanyagot a Biontech-kel közösen kifejlesztő gyártó egy újabb úttörő szabadalommal gazdagodott.

A Triullium vérrák leküzdésére kidolgozott terápiája a rákos sejtek egyik sajátosságára koncentrál: a rákos sejt az egészséges sejtekhez hasonlóan egy „ne falj fel!” jelzést küld az immunrendszer falósejtjeinek, emiatt korlátlanul képes szaporodni, ám az eljárással ez a tulajdonsága kiiktatható.

Hasonló eljárást dolgozott ki a Forty Seven gyógyszergyártó részvénytársaság is, amit a tavalyi évben lényegesen drágábban, 4,9 milliárd dollárért vásárolt meg a Gilead Sciences gyógyszeripari cég.

A WHO adatai szerint tavaly világszerte egymillió embert diagnosztizáltak a vérrák valamilyen formájával, ez az összes rákos megbetegedés 6 százalékát teszi ki. Szintén tavaly 700 ezer ember halt meg a betegségben.

Kiemelt kép: Pfizer/Wikimedia

Jön a Pfizer szupervakcinája, Amerikában már az engedélyezésnél járnak

Oszd meg!